Loading...

Automatizace obchodního procesu s prvky umělé inteligence Microsoft

17.06.2022

Společnost Microsoft uvádí na trh nový produkt Viva Sales. Ta nově zlepšuje a automatizuje obchodní procesy a pomáhá obchodníkům nacházet nové příležitosti.

Viva Sales spolupracuje s libovolným CRM software, automatizuje zadávání dat a přináší prodejcům v Microsoft 365 a Microsoft Teams inteligenci na bázi umělé inteligence.

Viva Sales obohacuje libovolný systém CRM o data z Microsoft 365 a Microsoft Teams a využívá umělou inteligenci k poskytování personalizovaných doporučení a poznatků pro prodejce. To pomáhá prodejcům plynuleji personalizovat jejich komunikaci se zákazníky a urychlit obchodní proces.

Zaměstnanci v dnešním hybridním světě požadují od svých zaměstnavatelů více – od nástrojů, které používají, až po pracovní dobu a místa, kde pracují. To platí zejména pro prodejce. Viva Sales umožňuje prodejcům získávat poznatky z celého systému Microsoft 365 a Teams, eliminovat manuální zadávání dat a dostávat doporučení a upomínky řízené umělou inteligencí – a to vše při zachování plynulosti práce. Viva Sales zefektivňuje práci prodejců tím, že v rámci nástrojů, které prodejci již používají, zobrazuje insighty se správným kontextem, šetří prodejcům čas a poskytuje organizaci ucelenější pohled na zákazníka.

"Budoucnost prodeje není v novém systému. Je to o přinášení informací, které prodejci potřebují ve správný čas, se správným kontextem, do nástrojů, které znají, takže jejich práce může být zefektivněna," řekl Judson Althoff, výkonný viceprezident a obchodní ředitel společnosti Microsoft. "Naším cílem bylo umožnit prodejcům, aby trávili více času se svými zákazníky – a to se nám podařilo díky novému pojetí prodeje s Viva Sales."

"Prodejci spoléhají na digitální nástroje pro spolupráci a produktivitu, aby se spojili se zákazníky a uzavřeli obchody, ale mnoho poznatků, které díky těmto nástrojům zjistí, se nedostane do CRM," řekl Paul Greenberg, zakladatel a výkonný ředitel společnosti The 56 Group. "Společnost Microsoft se této výzvy ujímá tím, že nabízí řešení, které doplňuje CRM. Viva Sales automatizuje náročnou práci, zachycuje důležité informace o zákazníkovi a pomáhá prodejcům dokončit práci."

Nové pojetí práce s prodejci

Viva Sales navazuje na řešení Microsoft Viva, které bylo uvedeno na trh v loňském roce. Viva poskytuje integrovanou platformu pro zkušenosti zaměstnanců, která spojuje komunikaci, znalosti, vzdělávání, cíle a poznatky a umožňuje každému člověku a týmu být co nejlepší odkudkoli. Viva Sales přináší první aplikaci Viva určenou speciálně pro prodejce:

Viva Sales poskytuje prodejcům nástroje, které jim umožní vykonávat jejich práci, a zároveň poskytuje informace, které potřebuje vedení prodeje. Při práci mohou prodejci označit zákazníky v aplikacích Outlook, Teams nebo Office, jako je Excel, a Viva Sales je automaticky zachytí jako záznam o zákazníkovi se všemi relevantními údaji. Možnost automaticky zachytit takovou úroveň údajů o zapojení zákazníka nebyla dříve k dispozici. Tato data lze snadno sdílet se členy týmu při spolupráci v aplikacích Office a Teams, aniž by je bylo nutné znovu psát nebo vyhledávat v CRM.

Viva Sales na základě dat a umělé inteligence doporučuje další kroky k postupu zákazníka prodejním trychtýřem, určuje priority práce a další kroky a umožňuje prodejcům přístup k úplné historii a materiálům o interakci se zákazníkem. Poznatky o zákaznících v reálném čase poskytují hlubší porozumění tomu, kde se každý zákazník nachází na své nákupní cestě.

Viva Sales také poskytuje doporučení řízená umělou inteligencí, která prodejcům umožňují zlepšit zapojení zákazníků – optimalizovat následné kroky pomocí dalších nejlepších kroků, akčních připomenutí a doporučení, která urychlují a uzavírají více prodejů.  Viva Sales využívá systém Context IQ, který byl oznámen loni na podzim a který zajišťuje propojení relevantního obsahu napříč aplikacemi a službami Microsoftu – například Dynamics 365 a Microsoft 365 -, takže prodejci šetří čas a zůstávají v proudu práce.

S Viva Sales vytváříme novou kategorii aplikací, které se zabývají zkušenostmi s prodejem. Společnost Microsoft má jedinečnou pozici k tomu, aby tento typ aplikací nabízela v rámci aplikací pro produktivitu a spolupráci, které zaměstnanci již používají.

Chcete-li se dozvědět více, navštivte oficiální blog společnosti Microsoft (v angličtině): Introducing Viva Sales, a modern way of selling that brings together any CRM, Microsoft 365 and Teams - The Official Microsoft Blog

 

Další články

OCENĚNÍ ČESKÝCH PODNIKATELEK

Ocenění Českých Podnikatelek stojí na Vaší straně. Vnímáme Vaše potřeby, hledáme řešení a poskytujeme informace a inspiraci.

Auditor

Logo - ECOVIS FACTA

Hlavní partner

Logo - Microsoft

Partneři

Logo - Auto Průhonice - autorizovaný dealer vozů Volvo
Logo - ATIRA CZ, spol. s r.o.
Logo - ASOCIACE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ A ŽIVNOSTNÍKŮ ČR
Logo - Barna Medical s.r.o.
Logo - BEWIT
Logo - ČESKÁ MINCOVNA
Logo - ČSOB
Logo - Esthé – klinika plastické chirurgie
Logo - ETERNAL by Helena
Logo - ETERNAL ESSENCE - HARMONY HEALTH & SOUL
Logo - EVOLVE
Logo - DANDELION
Logo - DOBRÁ TISKÁRNA
Logo - INCA COLLAGEN
Logo - IDC - FOOD, s.r.o.
Logo - IN-EKO TEAM s.r.o.
Logo - Kv.Řezáč, s.r.o.
Logo - OGILVY
Logo - Photodienst Brno
Logo - RUTEX CZ, s.r.o.
Logo - TALERS
Logo - VERE PRAGUE
Logo - ZÁMEK LOUČEŇ

Partneři slavnostního dne

Logo - Skanska Residential a.s.
Logo - ORLEN UNIPETROL
Logo - AGRA GROUP
Logo - SIKO KOUPELNY a.s.
Logo - SAXO, spol. s r.o.
Logo - Nadační fond Jany Zimové
Logo - TECHNOAQUA
Logo - MEDICAL PLUS, s.r.o.
Logo - BUSINESS KLUB UKRAJINA
Logo - KOLORKY
Logo - TROX Tech-Trade, s.r.o.
Logo - LUBRICANT s.r.o.
Logo - ASS TRUCK s.r.o.

Dodavatelé

Logo - Dermacol
Logo - VINAŘSTVÍ MALÁNÍK – OSIČKA s.r.o.
Logo - BELLES FLEURS
Logo - BERGL DIAMONDS
Logo - JAPONSKÁ RÝŽE
Logo - MY JAPAN
Logo - SMART WALLS

Mediální partner

Logo - AGE
Logo - Franchising.cz
Logo - TRADE NEWS
Logo - Inpublic Group
Logo - EPRAVO.CZ
Logo - DENÍK
Logo - ČR PLUS
Logo - HORIZONT POINT
Logo - MADAM BUSINESS
Logo - BRANDS & STORIES
Logo - BusinessInfo.cz