Loading...

HOLISTICKÁ CESTA KE ZDRAVÍ

26.05.2023

Pro Helenu Kohoutovou je stejně přirozené spojovat lidi jako hledat cesty ke zdravému a spokojenému životu. Ve spolupráci s odborníky a světovými lídry v oblasti přírodních účinných látek přichází s unikátním konceptem širokospektrého doplňku stravy.

 

Jak dlouhá byla cesta od prvotní myšlenky vytvořit potravinový doplněk k samotné realizaci? 
Cesta k řadě ETERNAL HOLISTIC CARE byla nesmírně dlouhá. Dokonce bych řekla, že je to celoživotní cesta hledání rovnováhy v životě. Od raného mládí jsem se zabývala různými tématy v oblasti zdraví a nacházení takzvaného holistického přístupu k životu. Samozřejmě se mi to dařilo někdy více a někdy méně v závislosti na dané životní etapě. Ale platí, že vždy se člověk vrátí ke svým kořenům buď protože jej na to navede osud, nebo jej osud konfrontuje s něčím co si musí vyřešit. Ta láska k tématům souvisejícím se zdravím šla v průběhu let různými cestami. Ať už to bylo veganství, ajurvéda, jóga, ale i různé aktivní sporty, množství potravinových doplňků, které jsem zkoušela, také nemůžu zapomenout na akupunkturu a akupresuru. A byla to velká náhoda, kdy jsem si přála v rámci své profese dát dohromady české firmy, které budu podporovat a kterým budu pomáhat k vzájemné spolupráci. Zjistila jsem, že když je člověk matkou určité myšlenky, tak je tím rodičem a o produkt se musí postarat svou vlastní energií, která mu dá určitou výjimečnost. A tak vznikla kolekce zdravé kávy ETERNAL FLOWER COFFEE COLLECTION a díky tomu jsem začala hovořit s dalšími odborníky a lídry oboru, kteří mě nevědomky nasměrovali na možnost připravení produktu, který by měl velice širokospektrální účinek a měl možnost podporovat lidské zdraví, a to komplexním způsobem.

Pokud to tedy správně chápu, tak produkt pomáhá řešit potíže hned v několika oblastech. . . 
Ano, je to tak. Dříve, když jsem se podívala na poličku u sebe doma a viděla v ní desítky produktů, tak jsem si řekla, že by bylo fajn, kdyby tam stál jen jeden. A tím začala cesta za zkoumáním, jakým způsobem a s kým vytvořit HEALTH & BEAUTY DRINK, který bude vhodný jak pro ženy, tak pro muže. A tak vznikla jedinečná směs pečlivě vybraných aktivních látek v prémiové kvalitě jejichž účinnost na lidské zdraví je vědecky ověřená.  A trvalo dlouho, než nám bylo umožněny s těmito světovými lídra spolupracovat a vytvořit produkt.  

Co si tedy máme přesně představit pod názvem HEALTH & BEAUTY DRINK? 
Jde o jedinečnou směs pečlivě vybraných prémiových aktivních látek rostlinného původu, jejíchž účinnost na lidské zdraví byla vědecky ověřena a hydrolyzovaného rybího kolagenu Naticol® Cyskin®. Beauty drink nejen že skvělé chutná, ale také napomáhá lepší elasticitě kůže, zdravému vzhledu vlasů a nehtů, podporuje rovnováhu trávicího traktu, zabraňuje nadměrné retenci vody v organismu, přispívá k regulaci tělesné hmotnosti. Působí tak na vitalitu i celkovou spokojenost.

Je složité nápoj připravit? 
Vůbec ne, směs se ve vodě velmi dobře rozpouští. Stačí jen krátce zamíchat a nápoj plný účinných látek je hotov. Ovšem pozor, je určen k okamžitému užití a po delší době ztrácí své výjimečné chuťové vlastnosti.       

  

Mnoho z nás již užívá kolagen samotný v různých formách. Vy pracujete s Naticol® Cyskin®COLAGEN. Jde o nějaký speciální druh kolagenu? 
Naticol® Cyskin® je exkluzivní a bioaktivní komplex rybích kolagenních peptidů a neesencialní aminokyseliny L-cystein, která se významně podílí na struktuře bílkovin. Jedná se o optimální technologický celek, který účinně působí na elasticitu pokožky (působí jak na úrovni dermis, tak i epidermis), vlasy a nehty. Naticol® Cyskin® vznikl na základě součinnosti technologických a vědeckých zkušeností dvou francouzských společností specializujících se na purifikované aminokyseliny (BCF Life Sciences) a rybí kolagenní peptidy (Weishardt). Tento exkluzivní produkt, který je průkopníkem na trhu s nutraceutiky a jeho jedinečná bioaktivita daná specifickým technologickým zpracováním, poskytuje doplňkový přístup v oblasti krásy a péče o pleť. Naticol® Cyskin® je registrovaná obchodní značka firmy Weishardt International.

A čím je doplněn? 
Nápoj z kolekce Eternal Holistic Care obsahuje prémiový hydrolyzovaný rybí kolagen obohaceny o L-cystein, extrakt z brazilské Aceroly, aktivní látku Cactinea™ z plodu Opuntia ficus-indica a specifickou směs rozpustné a nerozpustné vlákniny inavea™ baobab & acacia, tj. rozpustné vlákniny z akácie a dužiny baobabu, která kromě jiného má vysoký podíl rozpustné a nerozpustné vlákniny. Beaty drink neobsahuje přidaná sladidla, barviva ani aromata. Narůžovělou barvu mu dodává extrakt z plodu Opuntia ficus-indica a mírně citrusová chuť je charakteristická pro dužinu baobabu.


Proč jste si jako dodavatele kolagenu vybrali právě francouzskou firmu WEISHARDT INTERNATIONAL? 
Chtěli jsme tu nejlepší kvalitu. Jde o rodinnou společnost se 175letou tradicí a sídlem ve Francii. Je globálním výrobcem a lídrem na trhu v oblasti vysoce kvalitní želatiny z vepřové a rybí kůže, peptidů rybího kolagenu a texturizačních systémů. Naticol®, jejich hydrolyzovaný rybí kolagen typu I, se vyznačuje vysokou biologickou využitelností a účinností, skládá z těch nejčistších kolagenních peptidů včetně dipeptidů a tripeptidů.

Další složkou je Organická Acerola. Jaké jsou její přednosti? 
Toto superovoce pocházející z Brazílie je velmi bohaté na vitamin C. Podporuje imunitní systém a chrání buňky před oxidačním poškozením. Používá se v moderní i lidové medicíně při problémech s játry a průjmy, ale také jako prevence kašle, chřipky a nachlazení. Podporuje energii a vitalitu, neboť pomáhá tělu bojovat s infekcemi a viry a zvyšuje imunitu a sportovní vytrvalost. Podporuje energii a vitalitu, neboť pomáhá tělu bojovat s infekcemi a viry a zvyšuje imunitu a sportovní vytrvalost.

A co si můžeme představit pod označením inavea™ baobab & acacia inavea™
Jde o spojení sil. Baobab & acacia je zcela přírodní a organická synergická formulace baobabu a akácie, dva africké poklady s uhlíkově neutrální stopou. Inavea™ baobab & acacia nabízí prokazatelně prebiotické účinky v dávce 5 g/d, které přispívají k rovnováze mikroflóry pro lepší trávení, zdraví a celkovou pohodu. Studie prokázala podporu prospěšných bakterií, včetně Bifidobacterium spp. a specifických bakterií, jako jsou Akkermansiaceae a Christensenellaceae. Studie rovněž prokázala postupnou fermentaci napříč celým střevem. inavea™ baobab & acacia podporuje metabolické zdraví s modulací oxidativních účinků a zánětlivých markerů. inavea™ baobab & acacia je ochranná známka firmy Nexira.

 

Součástí vašeho potravinového doplňku je také CACTINEA™ . . .  
Jde o ve vodě rozpustný extrakt z plodů Opuntia ficus indica s diuretickým a antioxidačním účinkem. Vyznačuje se vysokým obsahem betalainů, obzvláště indicaxanthinu (65- 85 %), jehož antioxidační profil potvrzují četné studie. Klinická studie prokázala významný vliv této látky na diurézu, redukci otoků i pocitu těžkých nohou. Ve srovnání s klasickými látkami s diuretickým účinkem Cactinea™ nemá vedlejší účinky, při jejím užívání nedochází k odbourávání minerálů. Cactinea™ je ochranná známka firmy Nexira.

NEXIRA je opět francouzská společnost. Čím se zabývá a v čem jsou její účinné látky výjimečné? 
NEXIRA Francouzská firma Nexira je jedničkou na celosvětovém trhu s akáciovou gumou (arabská guma) a výrobcem surovin rostlinného původu získávaných dle principů trvale udržitelného rozvoje. Spojením tří divizí Nexira Food, Nexira Health a Nexira Technology vznikla společnost, která umožňuje zákazníkům přístup k široké škále vysoce kvalitních účinných látek. Účinnost aktivních látek řady Nutraceutical Premium je ověřena testy in vitro i klinickými studiemi.

Více informací o produktu naleznete ZDE

www.eternalbyhelena.cz

Další články

OCENĚNÍ ČESKÝCH PODNIKATELEK

Ocenění Českých Podnikatelek stojí na Vaší straně. Vnímáme Vaše potřeby, hledáme řešení a poskytujeme informace a inspiraci.

Auditor

Logo - ECOVIS FACTA

Hlavní partner

Logo - Microsoft

Partneři

Logo - Auto Průhonice - autorizovaný dealer vozů Volvo
Logo - ATIRA CZ, spol. s r.o.
Logo - ASOCIACE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ A ŽIVNOSTNÍKŮ ČR
Logo - Barna Medical s.r.o.
Logo - BEWIT
Logo - ČESKÁ MINCOVNA
Logo - ČSOB
Logo - Esthé – klinika plastické chirurgie
Logo - ETERNAL by Helena
Logo - ETERNAL ESSENCE - HARMONY HEALTH & SOUL
Logo - EVOLVE
Logo - DANDELION
Logo - DOBRÁ TISKÁRNA
Logo - INCA COLLAGEN
Logo - IDC - FOOD, s.r.o.
Logo - IN-EKO TEAM s.r.o.
Logo - Kv.Řezáč, s.r.o.
Logo - OGILVY
Logo - Photodienst Brno
Logo - RUTEX CZ, s.r.o.
Logo - TALERS
Logo - VERE PRAGUE
Logo - ZÁMEK LOUČEŇ

Partneři slavnostního dne

Logo - Skanska Residential a.s.
Logo - ORLEN UNIPETROL
Logo - AGRA GROUP
Logo - SIKO KOUPELNY a.s.
Logo - SAXO, spol. s r.o.
Logo - Nadační fond Jany Zimové
Logo - TECHNOAQUA
Logo - MEDICAL PLUS, s.r.o.
Logo - BUSINESS KLUB UKRAJINA
Logo - KOLORKY
Logo - TROX Tech-Trade, s.r.o.
Logo - LUBRICANT s.r.o.
Logo - ASS TRUCK s.r.o.

Dodavatelé

Logo - Dermacol
Logo - VINAŘSTVÍ MALÁNÍK – OSIČKA s.r.o.
Logo - BELLES FLEURS
Logo - BERGL DIAMONDS
Logo - JAPONSKÁ RÝŽE
Logo - MY JAPAN
Logo - SMART WALLS

Mediální partner

Logo - AGE
Logo - Franchising.cz
Logo - TRADE NEWS
Logo - Inpublic Group
Logo - EPRAVO.CZ
Logo - DENÍK
Logo - ČR PLUS
Logo - HORIZONT POINT
Logo - MADAM BUSINESS
Logo - BRANDS & STORIES
Logo - BusinessInfo.cz