Loading...

I díky podnikatelkám víme, že naše služby mají smysl

06.06.2017

Jubilejní desátý ročník Ocenění českých podnikatelek odstartuje 1. června. Už počtvrté je hlavním partnerem ocenění ČSOB. Jak banka podnikatelky podporuje a co jí soutěž přináší? Zeptali jsme se výkonného ředitele Firemního bankovnictví ČSOB Petra Mandy.

Jakým způsobem můžete pomoci podnikatelkám v jejich byznysovém životě?

Jak víte, tak každoročně spolu s OCP pořádáme úspěšné regionální workshopy, kde ženám radíme, jak s podnikáním začít, do čeho jít a čeho se vyvarovat. Jinak ale nabídku produktů a služeb pro podnikatelky a podnikatele nerozlišujeme. A ani to není potřeba. Naší nabídkou jdeme totiž vstříc všem našim klientům. V poslední době jsme se například zaměřili na novinky v oblasti rychlejší a jednodušší komunikace s bankou. Konkrétně nabízíme novou službu ČSOB CEB, tedy přímou zabezpečenou elektronickou komunikaci. Její hlavní výhodou je dostupnost, de facto režim 24 hodin denně bez omezení. Podnikatelé mohou své záležitosti řešit ve chvíli, kdy to právě potřebují a nevadí, že je to pozdě večer nebo o víkendu. S bankou tedy mohou komunikovat z kanceláře či zahraniční cesty. Tato služba tak šetří nejen jejich čas, ale i peníze. Jednou z dalších výhod je ČSOB Rychlý úvěr na podnikání. Aktuálně jsme u této půjčky snížili sazbu o 3 %. Jde tak prakticky o úvěr, na který dosáhnou bez zbytečného papírování a za zvýhodněných podmínek podnikatelé a podnikatelky, kteří chtějí svůj byznys rozšířit.

Jaké produkty u vás tedy české podnikatelky hledají?

Ani zde nejsou žádné větší rozdíly v přístupu žen a mužů. Snažíme se vyhovět všem podnikatelům, aktuálně třeba i naší nabídkou EET. Nabízíme jeden z nejlevnějších systémů elektronických terminálů na trhu, ke kterému si podnikatelé nemusí pořizovat žádné drahé pokladny, takže je o něj obrovský zájem. A vstříc jsme vyšli také provozovatelům e-shopů a dalším podnikatelům v oblasti e-commerce, kterým nabízíme moderní řešení pro online akceptace platebních karet. A i e-shopy v dnešní době hodně provozují ženy, třeba na mateřské dovolené.

Mají ženy například odlišný postoj k bankovním úvěrům než muži?

Vidíme, že ženy jsou opatrnější než muži. Zajímavý je i fakt, že když už se žena rozhodne zažádat o úvěr, tak to má vždy dopředu velmi dobře promyšlené a spočítané. Zároveň je více než u mužů jasné, že bude řádně splácet, úvěr pro ni znamená velkou zodpovědnost. Je ale vidět, že jsou si podnikatelky velmi dobře vědomy, že podmínky půjček jsou pro ně dnes velmi výhodné a představují možnost, jak pro podnikání získat potřebnou finanční injekci k dalšímu růstu.

Liší se ještě nějak chování mužů a žen jako bankovních klientů?

Nijak zásadně se neliší. Jak ale říkám, u žen vidíme větší zodpovědnost, ale zároveň můžeme říct, že počet těch, které se dávají na podnikání, raketově roste. V roce 2015 přibylo více než sedm tisíc žen podnikatelek, zatímco mužů podnikatelů zhruba jen šest stovek. Vzhledem k tomu, jak si vede česká ekonomika, předpokládám, že za loňský rok bude počet začínajících podnikatelek ještě vyšší.

V rámci OCP uděluje ČSOB titul Výjimečná podnikatelka. Jak byste takovou podnikatelku charakterizoval?

Jsme rádi, že úspěšných podnikatelek je čím dál víc a že se jim daří prosadit u nás i v zahraničí. Pořád jich je ale o dost méně než mužů. Právě proto nakonec i soutěž Ocenění českých podnikatelek podporujeme. Titul Výjimečná podnikatelka získávají většinou právě ty ženy, které se dokázaly mezi muži podnikateli prosadit nejen v Česku, ale i ve světě. To je i případ majitelky společnosti Medirol Diany Ryskové, která ocenění získala loni. Její firma prodává lehátka do sanitek i záchranářských vrtulníků v mnoha státech Evropy. Navíc jde o příběh úspěšné rodinné firmy, která zde v 90. letech začínala úplně od nuly. Takové příběhy žen, které se daly na nelehké podnikání a úspěšně je zvládají, nás inspirují. Díky nim víme, že naše služby mají smysl a pomáhají podnikatelkám i podnikatelům usnadnit život.

Další články

OCENĚNÍ ČESKÝCH PODNIKATELEK

Ocenění Českých Podnikatelek stojí na Vaší straně. Vnímáme Vaše potřeby, hledáme řešení a poskytujeme informace a inspiraci.

Auditor

Logo - ECOVIS FACTA

Hlavní partner

Logo - Microsoft

Partneři

Logo - Auto Průhonice - autorizovaný dealer vozů Volvo
Logo - ATIRA CZ, spol. s r.o.
Logo - ASOCIACE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ A ŽIVNOSTNÍKŮ ČR
Logo - Barna Medical s.r.o.
Logo - BEWIT
Logo - ČESKÁ MINCOVNA
Logo - ČSOB
Logo - Esthé – klinika plastické chirurgie
Logo - ETERNAL by Helena
Logo - ETERNAL ESSENCE - HARMONY HEALTH & SOUL
Logo - EVOLVE
Logo - DANDELION
Logo - DOBRÁ TISKÁRNA
Logo - INCA COLLAGEN
Logo - IDC - FOOD, s.r.o.
Logo - IN-EKO TEAM s.r.o.
Logo - Kv.Řezáč, s.r.o.
Logo - OGILVY
Logo - Photodienst Brno
Logo - RUTEX CZ, s.r.o.
Logo - TALERS
Logo - VERE PRAGUE
Logo - ZÁMEK LOUČEŇ

Partneři slavnostního dne

Logo - Skanska Residential a.s.
Logo - ORLEN UNIPETROL
Logo - AGRA GROUP
Logo - SIKO KOUPELNY a.s.
Logo - SAXO, spol. s r.o.
Logo - Nadační fond Jany Zimové
Logo - TECHNOAQUA
Logo - MEDICAL PLUS, s.r.o.
Logo - BUSINESS KLUB UKRAJINA
Logo - KOLORKY
Logo - TROX Tech-Trade, s.r.o.
Logo - LUBRICANT s.r.o.
Logo - ASS TRUCK s.r.o.

Dodavatelé

Logo - Dermacol
Logo - VINAŘSTVÍ MALÁNÍK – OSIČKA s.r.o.
Logo - BELLES FLEURS
Logo - BERGL DIAMONDS
Logo - JAPONSKÁ RÝŽE
Logo - MY JAPAN
Logo - SMART WALLS

Mediální partner

Logo - AGE
Logo - Franchising.cz
Logo - TRADE NEWS
Logo - Inpublic Group
Logo - EPRAVO.CZ
Logo - DENÍK
Logo - ČR PLUS
Logo - HORIZONT POINT
Logo - MADAM BUSINESS
Logo - BRANDS & STORIES
Logo - BusinessInfo.cz