Loading...

LETNÍ DRINKY, KTERÝMI PODPOŘÍTE IMUNITU

11.06.2021

Přichází léto a s ním období garden party, pikniků a prázdninových výletů. Připravili jsme pro vás tipy na originální osvěžení, kterým navíc prospějete svému zdraví. Bylinkové sluneční vody, levandulové prosecco a recept na ledovou pampeliškovou kávu potěší všechny smysly. Vše jsme poctivě otestovali za vás.   

 

UVOLNĚNÍ Z LEVANDULOVÉHO ÚDOLÍ
 

Pokud se ve vás za celý rok nastřádal stres, tak nejlepším způsobem, jak si začít užívat bezstarostné  léto jsou voňavé nápoje s levandulí lékařskou. Je plná antioxidantů a díky flavonoidům a terpenům navíc působí jako přírodní antidepresivum a dezinfektum. Má antiseptické účinky, regeneruje buňky pokožky a mírní napětí, pomáhá trávení a dokonce ulevuje při migrénách. Ať už se rozhodnete rozmazlovat harmonizovanou levandulovou vodou, připravíte si doma levandulový ledový čaj, nebo se vypravíte ochutnat sklenku levandulového Prosecca, tak vás síla této bylinky spolehlivě uvolní. Tento víkend navíc můžete v Levandulovém údolí ochutnat degustační menu Levandulového prosecca, mojita a sektu z Levandule Choduňské. 

 
 
PAMPELIŠKOVÉ COLD BREW

Hledáte alternativu kávy, která by neobsahovala kofein přitom skvěle chutnala a měla navíc příznivé účinky na vaše zdraví? Pokud jste ještě neobjevili pampelišku-super potravinu z našich zahrad, tak ji možná zařadíte do svého repertoáru letních drinků díky originálnímu receptu Jany Kolrusové, která z pampelišky vyrábí nejen zdravou kávovinu, ale také detoxikační čaje. Pampeliška je skutečná superportavina a její kořen je především bohatý na živiny a obsahuje velké množství vitamínů A, B, C a D, vápník, draslík a antioxidační flavonoidy. Její vlastnosti superpotraviny posiluje také velké množství rostlinné vlákniny a antioxidační flavonoidy. Skvěle pomáhá fungování jater, lymfatického systému a ledvin, zlepšuje trávení, zbavuje nás toxických látek díky svým diuretickým vlastnostem, odstraňuje přebytečnou žlučovou tekutinu. Také obsahuje inulin-polysacharid s probiotickými vlastnostmi.

Recept na pampeliškové Cold brew

 
2 polévkové lžíce praženého kořene pampelišky (smetanky lékařské) zalejeme ½ litrem studené filtrované vody. Několikrát promíchejte a uzavřete ve sklenici s víkem. Nechte přes noc louhovat a poté přefiltrujte pomocí sítka, případně French press. Tento osvěžující nápoj podávejte s ledem. V lednici by vám měl vydržet přibližně 14 dní, ale ve chvíli kdy jej ochutnáte rozhodně nevydrží ani do večera. Pokud se vypravíte do Lázní Bohdaneč u Pardubic, tak si rozhodně nenechte ujít návštěvu první pampeliškové kavárny a pražírny, která vás mile překvapí kávovými specialitami, ale také možností seznámit se s výrobou.

 

 

NEALKOHOLICKÉ  POVZBUZENÍ

Ze světa čaje pochází unikátní koncept drinků, co vás povzbudí a přitom jsou plné zdraví prospěšných látek, antioxidantů a minerálů. Díky Samurai Shotu vstoupíte do světa energy drinků, které využívají sílu čajového teinu. Čistě přírodní energetické nápoje bez chemie v široké paletě chutí čajů a bylin vnesou na vaši letní párty nový rozměr. Jsou skvělé pro všechny co hledají alternativy a jsou otevření novinkám, vyznávají zdravý životní styl, hledají nápoje bez alkoholu a trendy nápoje. Nejoblíbenější  z portfolia je stále nealkoholický sekt Geisha Velvet což je skvělá alternativa, pokud se chcete vyhnout alkoholu a přitom si užít slavnostní atmosféru.

 

 
SLUNEČNÍ BYLINKOVÉ A KVĚTINOVÉ VODY

Skvělou alternativou limonád jsou květinové a bylinkové sluneční vody. Ať už máte zahradu, nebo jen malý balkon vyzkoušejte tento jednoduchý recept. Bylinky jako je máta, meduňka, nebo jedlé květy například mateřídouška, bez, sedmikráska vám poskytnou skvělý základ pro lehký a zdravý letní drink. Stačí bylinky zalít filtrovanou vodou a nechat působit sílu slunce. Několik hodin necháme luhovat a potom už jen přidáme led, plátek citronu, nebo pomeranče případně drobné ovoce.

Další články

OCENĚNÍ ČESKÝCH PODNIKATELEK

Ocenění Českých Podnikatelek stojí na Vaší straně. Vnímáme Vaše potřeby, hledáme řešení a poskytujeme informace a inspiraci.

Auditor

Logo - ECOVIS FACTA

Hlavní partner

Logo - Microsoft

Partneři

Logo - Auto Průhonice - autorizovaný dealer vozů Volvo
Logo - ATIRA CZ, spol. s r.o.
Logo - ASOCIACE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ A ŽIVNOSTNÍKŮ ČR
Logo - Barna Medical s.r.o.
Logo - BEWIT
Logo - ČESKÁ MINCOVNA
Logo - ČSOB
Logo - Esthé – klinika plastické chirurgie
Logo - ETERNAL by Helena
Logo - ETERNAL ESSENCE - HARMONY HEALTH & SOUL
Logo - EVOLVE
Logo - DANDELION
Logo - DOBRÁ TISKÁRNA
Logo - INCA COLLAGEN
Logo - IDC - FOOD, s.r.o.
Logo - IN-EKO TEAM s.r.o.
Logo - Kv.Řezáč, s.r.o.
Logo - OGILVY
Logo - Photodienst Brno
Logo - RUTEX CZ, s.r.o.
Logo - TALERS
Logo - VERE PRAGUE
Logo - ZÁMEK LOUČEŇ

Partneři slavnostního dne

Logo - Skanska Residential a.s.
Logo - ORLEN UNIPETROL
Logo - AGRA GROUP
Logo - SIKO KOUPELNY a.s.
Logo - SAXO, spol. s r.o.
Logo - Nadační fond Jany Zimové
Logo - TECHNOAQUA
Logo - MEDICAL PLUS, s.r.o.
Logo - BUSINESS KLUB UKRAJINA
Logo - KOLORKY
Logo - TROX Tech-Trade, s.r.o.
Logo - LUBRICANT s.r.o.
Logo - ASS TRUCK s.r.o.

Dodavatelé

Logo - Dermacol
Logo - VINAŘSTVÍ MALÁNÍK – OSIČKA s.r.o.
Logo - BELLES FLEURS
Logo - BERGL DIAMONDS
Logo - JAPONSKÁ RÝŽE
Logo - MY JAPAN
Logo - SMART WALLS

Mediální partner

Logo - AGE
Logo - Franchising.cz
Logo - TRADE NEWS
Logo - Inpublic Group
Logo - EPRAVO.CZ
Logo - DENÍK
Logo - ČR PLUS
Logo - HORIZONT POINT
Logo - MADAM BUSINESS
Logo - BRANDS & STORIES
Logo - BusinessInfo.cz