Loading...

OBDIVUHODNÍ LIDÉ ČESKÉHO BYZNYSU

22.05.2023

Na setkání v příjemném prostředí Hotelu Studánka při příležitosti konference Obdivuhodní lidé českého byznysu se čeští lídři, exportéři a podnikatelky měli příležitost blíže seznámit a načerpat užitečné informace.

Lokalita jako stvořená k odpočinku se stala skvělým zázemím pro unikátní akci, na které se přední čeští podnikatelé mohli dozvědět zajímavé informace, a přitom se blíže poznat. Účelem toho, proč se celých šestadvacet let taková setkání v rámci Podnikatelské platformy Helas pořádají je nejen to, aby si podnikatelé předali své zkušenosti a sdíleli své podnikatelské, ale i osobní příběhy. Nikdo totiž nemá stejný podnikatelský příběh, každý je unikátní. Helena Kohoutová začala podnikat před šestadvaceti lety a za tu dobu oslovila přes 330 tisíc majitelů a top manažerů českých a zahraničních firem. Ocenila v rámci zmiňovaných soutěží přes 460 tisíc firem a uspořádala minimálně dva a půl tisíce společensko – odborných událostí. Podnikatelská platforma Helas – Budujeme hrdé Česko vytváří vzácné mikroklima, kde se mohou firmy vzájemně podpořit a podržet. Spolupracovat spolu, vědět kdo je kdo, na koho se spolehnout, kde hledat nové zdroje.

Setkání zahájila Helena Kohoutová, zakladatelka Podnikatelské platformy Helas a Petr Pičman, ředitel Letoviska Studánka, který krátce představil region, vyzdvihl kvality místní gastronomie, wellness i vlastního amfiteátru kde pořádají kulturní akce. Prvním bodem programu byl příspěvek Radomila Doležala, generálního ředitele České agentury na podporu obchodu CzechTrade – Podpora  internacionalizace českých firem. Promluvil k tématu ekonomické diplomacie firem a podpoře českých exportérů státem. „Celých třicet procent toho, co se v České republice vyrobí se vyveze. A to je obrovské množství. Českému exportu se mimořádně daří což je tím, jak jsou exportéři flexibilní a s jakou energií dokážou překonávat překážky.“ Prozradil přítomným Radomil Doležal, který také zmínil důležitou funkci designu a roli designového centra CzechTrade.

Dalším zajímavým řečníkem byl Jan Medelský, Key Account Manager, CRIF- Czech Credit Bureau, který přednášel o Efektivní prevenci obchodních rizik. Tato globální společnost specializující se na vývoj a řízení služeb v úvěrových registrů, obchodních informačních systémů a úvěrových řešení je také odborným garantem ve všech soutěžích Podnikatelské platformy Helas. Prezentace s názvem – Komu ano a komu ne publikum velmi zaujala. „Informace o firmách publikujeme ve dvou reportech. Jeden z těch reportů je GLOBAL REPORT, kde najdete veškeré informace varovného typu a veškerá hodnocení. Vždy zjistíte už na první pohled, jestli je vhodné s ní spolupracovat. Jedním z reportů je i diagram vazeb, který je zaměřený na bílé koně.“ Vysvětlil přítomným princip Jan Medelský, který také mluvil o dalším z registrů kde klienti sdílejí informace o platební morálce firem.

Po tomto vystoupení představila Helena Kohoutová koncept knižní trilogie SVOU VLASTNÍ CESTOU „Prostřednictvím trojice knih rozhovorů s úspěšnými českými podnikateli ukazujeme, že cesta k úspěchu je často plná zvratů, odboček a těžkostí, které je potřeba prožít a překonat. Každý lidský a podnikatelský příběh je unikátní cestou. Jak k úspěchu dojít, jak se s úspěchem vyrovnat a najít celkové naplnění? V posledním dílu trilogie Naplněná vize se zaměřujeme na podnikatelky a podnikatele, kteří vybudovali úspěšné firmy a cítí, že dnes ve svém životě i byznysu dosáhli určitého naplnění“ řekla na setkání Helena Kohoutová

Následovala TAKL SHOW: Můj příběh s Liborem Burianem, generálním ředitelem, Matrix a.s., Janem Zitkem, předsedou představenstva a zakladatelem, ALUKOV a.s. Svůj příběh vyprávěli také Daniela Burianová, majitelka, daňový poradce a auditorka ESOP účetní a daňová kancelář, s.r.o., Ladislav Horčička, zakladatel SERVISBAL OBALY s.r.o.,Hana Reuterová, majitelka společnosti IDC-FOOD, s.r.o. a Margarita Špalková, zakladatelka a emeritní majitelka Praktik Papír s.r.o.

Součástí setkání byla také NOMINACE A ZAHÁJENÍ SOUTĚŽE -16. ročník Ocenění Českých Podnikatelek, 7. ročník Ocenění Českých Lídrů a 4. ročník Ocenění Českých Exportérů.

Večer uzavřela degustace zdravých káv ETERNAL FLOWER COFFEE COLLECTION a degustace vín rodinného vinařství Maláník-Osička z Mikulčic. Protože život není jen o podnikání, ale i o poznávání a radosti, a tak se kromě skvělých vín přítomní mohli pokochat také nejnovějšími modely automobilů značky VOLVO zapůjčených dlouholetým partnerem projektu OCP společností AUTO Průhonice.  

Další články

OCENĚNÍ ČESKÝCH PODNIKATELEK

Ocenění Českých Podnikatelek stojí na Vaší straně. Vnímáme Vaše potřeby, hledáme řešení a poskytujeme informace a inspiraci.

Auditor

Logo - ECOVIS FACTA

Hlavní partner

Logo - Microsoft

Partneři

Logo - Auto Průhonice - autorizovaný dealer vozů Volvo
Logo - ATIRA CZ, spol. s r.o.
Logo - ASOCIACE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ A ŽIVNOSTNÍKŮ ČR
Logo - Barna Medical s.r.o.
Logo - BEWIT
Logo - ČESKÁ MINCOVNA
Logo - ČSOB
Logo - Esthé – klinika plastické chirurgie
Logo - ETERNAL by Helena
Logo - ETERNAL ESSENCE - HARMONY HEALTH & SOUL
Logo - EVOLVE
Logo - DANDELION
Logo - DOBRÁ TISKÁRNA
Logo - INCA COLLAGEN
Logo - IDC - FOOD, s.r.o.
Logo - IN-EKO TEAM s.r.o.
Logo - Kv.Řezáč, s.r.o.
Logo - OGILVY
Logo - Photodienst Brno
Logo - RUTEX CZ, s.r.o.
Logo - TALERS
Logo - VERE PRAGUE
Logo - ZÁMEK LOUČEŇ

Partneři slavnostního dne

Logo - Skanska Residential a.s.
Logo - ORLEN UNIPETROL
Logo - AGRA GROUP
Logo - SIKO KOUPELNY a.s.
Logo - SAXO, spol. s r.o.
Logo - Nadační fond Jany Zimové
Logo - TECHNOAQUA
Logo - MEDICAL PLUS, s.r.o.
Logo - BUSINESS KLUB UKRAJINA
Logo - KOLORKY
Logo - TROX Tech-Trade, s.r.o.
Logo - LUBRICANT s.r.o.
Logo - ASS TRUCK s.r.o.

Dodavatelé

Logo - Dermacol
Logo - VINAŘSTVÍ MALÁNÍK – OSIČKA s.r.o.
Logo - BELLES FLEURS
Logo - BERGL DIAMONDS
Logo - JAPONSKÁ RÝŽE
Logo - MY JAPAN
Logo - SMART WALLS

Mediální partner

Logo - AGE
Logo - Franchising.cz
Logo - TRADE NEWS
Logo - Inpublic Group
Logo - EPRAVO.CZ
Logo - DENÍK
Logo - ČR PLUS
Logo - HORIZONT POINT
Logo - MADAM BUSINESS
Logo - BRANDS & STORIES
Logo - BusinessInfo.cz