Loading...

Prověření obchodních partnerů ušetří čas i peníze

26.07.2018

Každý podnikatel při své práci spolupracuje s celou řadou obchodních partnerů, a to jak u nás, tak i v zahraničí. Mít o nich relevantní informace je pro úspěšný vztah důležité. Někdy je však pro majitele firem obtížné k nim získat přístup. A právě v této oblasti jim pomáhají služby společnosti CRIF – Czech Credit Bureau. Některé z nich v rozhovoru představil její ředitel marketingu Přemysl Cenkl.

 

Představte se nám prosím. Co je  CRIF – Czech Credit Bureau?

CRIF – Czech Credit Bureau je akciová společnost patří do mezinárodní skupiny firmy CRIF. Naše firma poskytuje svým klientům řadu služeb  z oblasti řízení obchodních rizik a také související informace v aplikaci Cribis, která je obsahuje informace o více než 10 milionech podnikatelských subjektů z České a Slovenské republiky čerpající z více než 80 informačních zdrojů. Jedním z modulů aplikace Cribis je rovněž služba SkyMinder obsahující kreditní a obchodní informace o zahraničních firmách z celého světa. Dalším informačním neveřejným zdrojem jsou registry informací. Společnost CRIF je organizátorem největších českých úvěrových registrů, Bankovního registru klientských informací a Nebankovního registru klientských informací a provozovatelem registru finančních poradců ELIXIR. Další aktivitou společnosti CRIF je pak  vývoj a dodávka softwaru, prediktivních analýz a konzultačních služeb pro banky a finanční instituce.

Proč je důležité vědět, jak mou společnosti vidí ostatní?

Pro úspěšné obchodování je klíčovým prvkem kvalita dodavatelsko – odběratelské sítě. Proto se vyplatí mít co nejlepší přehled o obchodních partnerech. Informace o nás je možné najít na přehledně strukturované webové stránce obsahující všechny důležité informace. Pokud si ale kteroukoliv firmu prověřuje váš obchodní partner v profesionálních databázích pro prověřování firem jako je například aplikace Cribis, tak je nutné minimálně zajistit, aby ve všech veřejných zdrojích byly o vaší firmě aktuálně správné informace.

Proč jsou z Vašeho pohledu informace o obchodních partnerech pro úspěch například na zahraničních trzích důležité?

Obecně platí, že prevence je v životě určitě efektivnější než likvidace následků jakéhokoli problému. A platí to i pro hledání obchodních partnerů v zahraničí. Výběr obchodního partnera může úspěch podnikatelského záměru významně ovlivnit, protože nevhodný zahraniční obchodní partner může přinést firmě nemalé problémy. V praxi je totiž určitě levnější si zahraničního obchodního partnera předem důkladně prověřit než s ním případně vést soudní spory, které jsou v mezinárodním měřítku složité a drahé.

Lze si zahraniční partnery i ze vzdálených lokalit „ohlídat“ z České republiky? Jaké speciální nástroje k tomu lze využít?

Každý, kdo obchoduje se zahraničními firmami, již dobře ví, že každý region ve světě má z pohledu přístupu k důležitým informacím o obchodních partnerech svá specifika, která je nutné znát a mnohdy není jednoduché k nim vůbec získat přístup. Podnikatelé navíc mnohdy zaměřují své obchodní aktivity na více regionů ve světě a orientace v mnoha rozdílných informačních zdrojích je stojí velmi mnoho času. Ten je možné ušetřit tím, že si pořídí přístup do profesionální aplikace jako je například služba SkyMinder. Ta obsahuje data o více než 200 milionech firmách z 230 zemí a území světa. Co je pro uživatele velmi důležité, je fakt, že tyto informace jsou v aplikaci přístupné v jednotném formátu a z již 160 zemí jsou k dispozici on-line. Z ostatních zemí je možné získat kreditní reporty na vyžádání do několika málo dnů.

Chystáte pro vaše klienty nějaké novinky?

Nedávno jsme na přání klientů začali v rámci služby SkyMinder nabízet sledování důležitých změn u zahraničních obchodních partnerů či potenciálních klientů prostřednictvím služby Monitoring, kdy si klient sám může zvolit frekvenci zasílání kompletních kreditních reportů o sledovaných subjektech. Postupně zavádíme na trh také službu SkyMinder On-Site Reports, která klientům pomůže v rámci spolupráce se zahraničními partnery v těžko dostupných či exotických oblastech a spočívá v zajištění fotografií přímo ze sídla prověřované firmy. Klienti tak mají díky rozsáhlé síti spolupracujících subjektů globální společnosti CRIF přímo v dané oblasti jistotu, že daná firma vůbec existuje. Služba SkyMinder On-Site Reports je dostupná u firem ze zemí Dálného Východu, Východní Asie a Afriky.

 

Další články

OCENĚNÍ ČESKÝCH PODNIKATELEK

Ocenění Českých Podnikatelek stojí na Vaší straně. Vnímáme Vaše potřeby, hledáme řešení a poskytujeme informace a inspiraci.

Auditor

Logo - ECOVIS FACTA

Hlavní partner

Logo - DATACLUE S.R.O.
Logo - Microsoft

Partneři

Logo - Auto Průhonice - autorizovaný dealer vozů Volvo
Logo - ATIRA CZ, spol. s r.o.
Logo - ASOCIACE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ A ŽIVNOSTNÍKŮ ČR
Logo - Barna Medical s.r.o.
Logo - BEWIT
Logo - ČESKÁ MINCOVNA
Logo - ČSOB
Logo - Esthé – klinika plastické chirurgie
Logo - ETERNAL by Helena
Logo - ETERNAL ESSENCE - HARMONY HEALTH & SOUL
Logo - EVOLVE
Logo - DANDELION
Logo - DOBRÁ TISKÁRNA
Logo - INCA COLLAGEN
Logo - IDC - FOOD, s.r.o.
Logo - IN-EKO TEAM s.r.o.
Logo - Kv.Řezáč, s.r.o.
Logo - OGILVY
Logo - Photodienst Brno
Logo - RUTEX CZ, s.r.o.
Logo - TALERS
Logo - VERE PRAGUE
Logo - ZÁMEK LOUČEŇ

Partneři slavnostního dne

Logo - Skanska Residential a.s.
Logo - ORLEN UNIPETROL
Logo - AGRA GROUP
Logo - SIKO KOUPELNY a.s.
Logo - SAXO, spol. s r.o.
Logo - Nadační fond Jany Zimové
Logo - TECHNOAQUA
Logo - MEDICAL PLUS, s.r.o.
Logo - BUSINESS KLUB UKRAJINA
Logo - KOLORKY
Logo - TROX Tech-Trade, s.r.o.
Logo - LUBRICANT s.r.o.
Logo - ASS TRUCK s.r.o.

Dodavatelé

Logo - Dermacol
Logo - VINAŘSTVÍ MALÁNÍK – OSIČKA s.r.o.
Logo - BELLES FLEURS
Logo - BERGL DIAMONDS
Logo - JAPONSKÁ RÝŽE
Logo - MY JAPAN
Logo - SMART WALLS

Mediální partner

Logo - AGE
Logo - Franchising.cz
Logo - TRADE NEWS
Logo - Inpublic Group
Logo - EPRAVO.CZ
Logo - DENÍK
Logo - ČR PLUS
Logo - HORIZONT POINT
Logo - MADAM BUSINESS
Logo - BRANDS & STORIES
Logo - BusinessInfo.cz