Loading...

Zaměřeno na podnikatelky – v Praze i Brně

03.07.2019

   

Letošní 12. ročník soutěže Ocenění Českých Podnikatelek se dočkal hned dvojího „zahájení“. První z nich proběhlo v rámci Regionální konference o podnikání, byznysu a vztazích v Brně a druhé u příležitosti pražské konference Women in Business s podtitulem Bod zlomu: O malých příčinách s velkými následky.

Obě akce pořádané Podnikatelskou platformou Helas se nesly v duch oslavy ženského podnikání, které se rok od roku těší čím dál většímu významu. Vždyť za uplynulých 11 ročníků se projektu zúčastnilo 171 904 podnikatelek, z nichž vzešlo 5269 semifinalistek, následně 666 finalistek a 115 vítězek. A další k nim přibydou již v listopadu letošního roku.

Bylo by však chybné myslet si, že projekt Ocenění Českých Podnikatelek je jen o předávání cen. Jeho cílem je hlavně nacházet, zviditelňovat a podporovat ženy, které se rozhodly a vzaly svůj život a osud do vlastních rukou a odvážně se pustily do podnikání. „Myslím si, že OCENĚNÍ ČESKÝCH PODNIKATELEK může být pro spoustu žen velkou inspirací. Mám za to, že ženy obecně velmi nerady soutěží a poměřují se mezi sebou. Často začínají s podnikáním, protože mají pocit, že je to pro ně jediná cesta, jak uspět nebo zvládnout svou rodinnou situaci. To, co vnímám jako hlavní přidanou hodnotu OCP je možnost sdílet, pozorovat, získávat informace o tom, co se může stát, nacházet nové podněty,“ říká jeho zakladatelka Helena Kohoutová.  

 

Jak v Brně, tak i v Praze promluvily mimo jiné ženy-podnikatelky, které svým přístupem k životu, byznysu a také ke svému okolí dokázaly, že pílí, poctivostí a nasazením lze dosáhnout velkých úspěchů. Za všechny můžeme jmenovat například „královnu Pařížské“ Tamaru Kotvalovou, majitelku společnosti Carollinum, fashion designérku Jitku Klett, jejíž módu značky JITKA KLETT PRAGUE mohou obdivovat zákaznice nejen v Česku a na Slovensku, ale také ve francouzském Nice či v Dubaji. V Brně jsme přivítali také Barboru Bühnovou, docentku katedry počítačových systémů a komunikací Fakulty informatiky Masarykovy univerzity a Technology & Course Development Director vzdělávací neziskové organizace Czechitas, jejímž cílem je posílit diverzitu v IT a bojovat za vyšší digitální gramotnost u žen a nové generace.

 

Brněnské setkání bylo završeno neformální afterparty v showroomu českého výrobce vířivek USSPA. Po nabitém programu bylo velmi příjemné odhodit starosti a zrelaxovat tělo i duši v bublinkách. 

 

Regionální konference o podnikání, byznysu a vztazích v Brně se jako hosté zúčastnili:

  • PETR TOMÁŠEK, Regionální ředitel firemního bankovnictví ČSOB
  • DANIELA BURIANOVÁ, Majitelka a zakladatelka ESOP
  • DARINA VODRÁŽKOVÁ, Strategy Lead společnosti DAQUAS
  • PAVLÍNA TORHANOVÁ, Jednatelka společnosti 201 consulting s.r.o.
  • BARBORA BÜHNOVÁ, Docentka katedry počítačových systémů a komunikací Masarykova Univerzita, fakulta informatiky, Technology & Course Development Director Czechitas
  • JANA NOVÁKOVÁ, Zakladatelka a majitelka, Trustav s.r.o.
  • JIŘÍ ČERNOTA, Zakladatel a majitel Bewit
  • RENATA LJUBASOVÁ, Jednatelka firmy Inca Collagen
  • KATEŘINA KADLECOVÁ, Spolumajitelka USSPA

 

Hosty konference Women in Business – BOD ZLOMU: O malých příčinách s velkými následky byli:

  • MIROSLAV ZÁMEČNÍK, hlavní analytik týdeníku EURO
  • PETR UHER, Zakladatel a vedoucí lékař pražské kliniky Ferticare Prague a karlovarského Institutu reprodukční medicíny a genetiky
  • OLDŘICH ŠUBRT, Ředitel polikliniky Program Health Plus
  • PETR CASANOVA, Zakladatel First Class Publishing a.s.
  • PAVLÍNA TORHANOVÁ, Jednatelka 201 consulting s.r.o.
  • HANA GAWLASOVÁ, Partnerka advokátní kanceláře Squire Patton Boggs
  • MICHAELA POVÝŠILOVÁ, Majitelka Technoaqua s.r.o.
  • KATEŘINA KRATOCHVÍLOVÁ, Spolumajitelka rodinné společnosti ICOM transport a.s.
  • JITKA KLETT, Fashion designer
  • TAMARA KOTVALOVÁ, Majitelka Carollinum

Regionální konference o podnikání, byznysu a vztazích v Brně se jako hosté zúčastnili:

PETR TOMÁŠEK, Regionální ředitel firemního bankovnictví ČSOB

Petr Tomášek pracuje ve společnosti ČSOB od roku 2001. Svou kariéru v bankovnictví odstartoval na pozici korporátního bankéře, odkud se posunul na ředitele pobočky. V současné době působí na pozici regionálního ředitele zodpovědného za Jihomoravský a Zlínský kraj. Jeho pracovní zaměření se vždy soustředilo na produkty a služby určené pro korporátní a firemní klientelu. Vystudoval Vysoké učení technické v Brně se specializací na ekonomiku a řízení průmyslu. S vysokými školami je nadále v kontaktu prostřednictvím přednášek o bankovnictví.

 

DANIELA BURIANOVÁ, Majitelka a zakladatelka ESOP

Daniela vystudovala Vysokou školu ekonomickou v Praze na fakultě financí
a účetnictví. Absolvovala profesní studium Master of Laws LL.M. korporátní právo a správa podniku se zaměřením na obchodní právo s důrazem na správu a řízení společností zakončené obhajobou disertační práce „Rodinný podnik a přechod podnikání z fyzické osoby na obchodní korporaci“. Je auditorkou, daňovou poradkyní, bilanční účetní a lektorkou seminářů v oblasti účetnictví a daní. Od studií se specializuje na účtování a zdaňování neziskových organizací a obcí. Je členkou odborného kolegia v sekci pro neziskové organizace při Komoře daňových poradců a věnuje se metodické pomoci klientům z podnikatelské oblasti a neziskových organizací. Je ředitelkou a majitelkou společnosti ESOP účetní a daňová kancelář s.r.o.

 

DARINA VODRÁŽKOVÁ, Strategy Lead společnosti DAQUAS

Darina chce pomáhat lidem, aby jim správně pomáhalo IT. Její společnost DAQUAS tedy vnáší empatii, komunikaci, rozhled a dobrou vůli ke spolupráci těch, kdo IT užívají, a těch, kdo IT vytvářejí. Její mantrou je spolehlivost a důvěra, což jsou dvě strany jedné mince. Absolvovala obor kulturní antropologie na Univerzitě Karlově. Ve firmě DAQUAS je od roku 1991, po jednadvaceti letech služby se stala její majitelkou. Její firma má přes 400mil obratu a patří mezi hybatele v oboru. V roce 2017 získala cenu ČSOB - Výjimečná podnikatelka v rámci projektu Ocenění Českých Podnikatelek.

 

PAVLÍNA TORHANOVÁ, Jednatelka 201 consulting s.r.o.

Pavlína Torhanová je absolventkou fakulty Mezinárodních vztahů, oboru Mezinárodní obchod na Vysoké škole ekonomické v Praze. První pracovní zkušenosti nabyla již během studia ve společnosti Johnson & Johnson, a to v oddělení marketingu. Pětiletou praxi v mezinárodním obchodu získala ve společnosti 201 s.r.o. V období 2005 – 2007 pracovala v Moskvě, kde se věnovala oblasti řízení výroby ve společnosti MOST-1, která je významným ruským výrobcem flexibilních obalových materiálů, a dále ve společnosti Home Credit v divizi Rozvoje bankovní sítě. Po návratu do České republiky se od roku 2009 začala věnovat strukturálním fondům EU. Od roku 2012 úspěšně vede firmu 201 consulting s.r.o. se specializací na poradenství v oblasti získávání dotací pro zpracovatelský průmysl. Díky konzultační činnosti její společnosti byly zrealizovány projekty v investiční výši za více jak 2,6 mld. Kč. V roce 2017 byla zařazena mezi finalistky 10. ročníku Ocenění českých podnikatelek.

 

BARBORA BÜHNOVÁ, Docentka katedry počítačových systémů
a komunikací Masarykova Univerzita, fakulta informatiky, Technology & Course Development Director Czechitas

Bára Bühnová se věnuje výzkumu a vývoji nových technologií pro kritické infrastruktury a města budoucnosti. Po zkušenostech z výzkumných pobytů v zahraniční (Německo, Austrálie) nyní působí jako docentka na Fakultě informatiky Masarykovy univerzity (FI MU), kde vede Sdružení Průmyslových Patrnerů FI MU (30 firem), působí v akademickém senátu, a stojí za řadou předmětů reflektujících nejmodernější technologie, které na FI MU zavedla. Bára vede několik výzkumných týmů, jak pod Fakultou informatiky MU (softwarové architektury) tak pod Ústavem výpočetní techniky MU (analýza velkých dat) a dále pod Českým centrem excelence pro kyberkriminalitu C4e (návrh kritických infrastruktur), a podílí se na organizaci řady mezinárodních konferencí. Baví ji bořit stereotypy, zejména když jde o dívky v IT, a tak působí ve vedení neziskové organizace Czechitas (jako Technology and Course Development director), která inspiruje a vzdělává nové talenty ve světě IT, se zaměřením zejména na ženy a děti (s více než 10.000 absolventy).

 

 JANA NOVÁKOVÁ, Zakladatelka a majitelka, Trustav s.r.o.

Společnost Trustav se více jak 21 let specializuje na výrobu historických dřevěných oken a dveří, zároveň také provádí i jejich montáž a stavební práce s ní související. Vyrobila cca 12.000 špaletových oken (historické kopie v památkově chráněných objektech) a dále cca 24.000 jednoduchých oken (obvykle také v památkově chráněných objektech). Výsledky její práce můžeme obdivovat například v pražském Art Deco Imperial Hotel, Strahovském klášteře nebo Hudebním divadle Karlín. Vedle toho je také dcerou, manželkou, maminkou a babičkou. Náročný a hektický pracovní život v převážně mužském světě jí nebrání udržet si ženskost, smysl pro rodinu, pozitivní vztah k lidem a stálou potřebu pomáhat druhým. Jak sama říká: „Ještě stále mě baví žít a pracovat!“

 

JIŘÍ ČERNOTA, Zakladatel a majitel Bewit

Ing. Jiří Černota podniká úspěšně od poloviny devadesátých let. Byl spoluzakladatelem společnosti SATJAM, která je dnes jedničkou na trhu lehkých střešních krytin. Po prodeji firmy v roce 2006 se zaměřil na svou celoživotní zálibu - zdravý životní styl. Tato změna vyústila v založení společnosti BEWIT, která vyrábí terapeutické, 100% přírodní esenciální oleje, přírodní kosmetiku, superpotraviny a přírodními parfémy. Je rovněž autorem transformačních výrobkových řad BEWIT HOME a BEWIT PRAWTEIN a autorem jedinečného obchodního modelu BEWIT osobní franšízy.  Je propagátorem zdravé stravy, bosého chození, otužování a vyváženého života. Vznešeným cílem a vizí společnosti je HAPPY ESSENTIAL WORLD.

 

KATEŘINA KADLECOVÁ, Spolumajitelka USSPA

Spolumajitelka české rodinné společnosti USSPA, prvního českého výrobce spa a termálních bazénů swim spa, založené v roce 1995. Vystudovala obchod na Masarykově univerzitě v Brně. Ve firmě vybudovala marketingové oddělení a stojí za koncepcí značky. Od generační výměny v roce 2011, kdy převzala vedení společnosti od svého otce, je ředitelkou USSPA. Působí zde spolu se svým manželem, s kterým mají 12letého syna. USSPA je lídrem domácího trhu, své vířivky exportuje do více než 20 zemí světa, ve Španělsku má dceřinou společnost. Výrobky z východočeské Dobrouče najdete od Švýcarska po Zanzibar. Firma má vlastní oddělení vývoje a designu, její produkty získaly nejprestižnější světová ocenění za design v čele s Red Dot Award (Německo) a Good Design (USA). Kateřina Kadlecová je držitelkou titulu Manažerka odvětví a Mladý manažerský talent za rok 2016, podle časopisu Forbes je jednou ze 100 nejvlivnějších žen Česka roku 2017 a jednou z TOP 25 žen Česka 2017 a 2018 v kategorii Podnikatelka dle žebříčku mediálního domu Economia a Hospodářských novin.

 

RENATA LJUBASOVÁ, jednatelka firmy Inca Collagen

„Ze zdravotní sestřičky přední ženou českého salesu,“ dal by se jednou větou popsat životní příběh Romany Ljubasové. Její cesta ale rozhodně takto jednoduchá nebyla. Zažila spoustu momentů, které si vyžadovaly nelehká rozhodnutí a absolutní riziko. Všechny její volby jí však dnes dávají smysl a dovedly ji až k Inca Collagenu. Ať už to byl odjezd do Rakouska, který zapřičinil přechod ze zdravotnictví do oblasti právních služeb, budování rodinné firmy a následný rozvod, po kterém si potřebovala ověřit, kdo byl hnací silou za společným byznysem, Thajsko, kam se vydala po profesním vyhoření a objevila přírodní kolagen – vše do sebe nakonec zapadlo jako puzzle. Nový produkt jí natolik učaroval, že naprosto přehodila kariérní výhybku a pustila se do budování globální firmy pod vlastní značkou.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hosty konference Women in Business – BOD ZLOMU: O malých příčinách s velkými následky byli:

Miroslav Zámečník, hlavní analytik týdeníku EURO

Vystudoval v roce 1984 VŠE v Praze a později se věnoval studiím na Georgetown University ve Washingtonu. Od roku 1994do 1998 byl zástupce Česka ve Světové bance, byl členem Národní ekonomické rady vlády (NERV). Kromě toho, že je amatérským zoologem, je i hlavním analytikem týdeníku Euro.

 

PETR UHER, Zakladatel a vedoucí lékař pražské kliniky Ferticare Prague a karlovarského Institutu reprodukční medicíny a genetiky

MUDr. Petr Uher, Ph.D. je zakladatelem a vedoucím lékařem pražské kliniky Ferticare Prague, karlovarského Institutu reprodukční medicíny a genetiky a centra asistované reprodukce Znamed ve Znojmě. Po návratu z Rakouska v roce 2003 doktor Uher vybudoval Institut reprodukční medicíny v Plzni, který se stal po třech letech svého provozu jedním ze tří největších center asistované reporodukce v České republice. V roce 2007 zakládá Institut reprodukční medicíny v Karlových Varech a v roce 2009 kliniku IVF Cube v Praze, kde setrvává ve funkci zakladatele, majoritního akcionáře až do předání kliniky novým majitelům v roce 2016. Rok na to zahajuje činnost klinika asistované reprodukce Ferticare Prague v Praze. Kromě svojí lékařské činnosti je jeho hlavní náplní především manažerské řízení klinik tak, aby úroveň poskytované péče všem klientům splňovala nejvyšší evropské jak lékařské, tak etické standardy.

 

OLDŘICH ŠUBRT, Ředitel polikliniky Program Health Plus

MUDr. Oldřich Šubrt, CSc., MBA opustil kariéru neurochirurga, aby se stal ředitelem pražské Nemocnice Na Homolce (1991–2006). Zavedl zde inovativní léčebné postupy a vybudoval PET centrum, díky němuž Homolka získala renomé v ČR i zahraničí. Působil jako předseda představenstva zdravotnických společností Agel či Euroclinicum, poté založil několik vlastních firem, mimo jiné soukromé zdravotnické zařízení Program Health Plus. Moderní poliklinika se specializuje na organizování zdravotní péče pro dospělé i děti ve stylu „Concierge Medicine“. Ta klientům zajišťuje komplexní služby osobních lékařů, kteří koordinují péči se specialisty a řeší veškeré zdravotní potřeby klientů. Dr. Šubrt v ČR zavedl i moderní model zdravotní péče pro firmy, tzv. Primary Care Superclinic, zajišťující lékařské a další zdravotní služby pro zaměstnance přímo na pracovišti.

 

PETR CASANOVA, Zakladatel First Class Publishing a.s.

Petr Casanova vytvořil komunitu FirstClass.cz, která sdružuje okolo tří set tisíc lidí. Její síla je ve sdílení příběhů, kdy od svého založení v roce 2011 to představuje skoro milion unikátních případů. Dále je zakladatelem tištěného magazínu Business Leaders, který vychází jako dvouměsíčník a je inspirací pro všechny, kteří se chtějí posunout ve svém, zejména profesním, životě. Petr Casanova především pomáhá lidem, je autorem 4 knižních bestsellerů.

 

PAVLÍNA TORHANOVÁ, Jednatelka 201 consulting s.r.o.

Pavlína Torhanová je absolventkou fakulty Mezinárodních vztahů, oboru Mezinárodní obchod na Vysoké škole ekonomické v Praze. První pracovní zkušenosti nabyla již během studia ve společnosti Johnson & Johnson, a to v oddělení marketingu. Pětiletou praxi v mezinárodním obchodu získala ve společnosti 201 s.r.o. V období 2005 – 2007 pracovala v Moskvě, kde se věnovala oblasti řízení výroby ve společnosti MOST-1, která je významným ruským výrobcem flexibilních obalových materiálů, a dále ve společnosti Home Credit v divizi Rozvoje bankovní sítě. Po návratu do České republiky se od roku 2009 začala věnovat strukturálním fondům EU. Od roku 2012 úspěšně vede firmu 201 consulting s.r.o. se specializací na poradenství v oblasti získávání dotací pro zpracovatelský průmysl. Díky konzultační činnosti její společnosti byly zrealizovány projekty v investiční výši za více jak 2,6 mld. Kč. V roce 2017 byla zařazena mezi finalistky 10. ročníku Ocenění českých podnikatelek.

 

 

 

 

 

 

HANA GAWLASOVÁ, Partnerka advokátní kanceláře Squire Patton Boggs

Hana Gawlasová je partnerkou mezinárodní advokátní kanceláře Squire Patton Boggs a vedoucí pracovní skupiny People & Technology. Technologickou expertizu úspěšně skloubila s pracovněprávním poradenstvím a vytvořila na trhu unikátní brand People & Technology právníka. Hana je uznávanou právničkou pravidelně oceňovanou řadou nezávislých rankingových publikací. Již čtvrtým rokem se objevila na prestižním žebříčku nejvýznamnějších právniček Právního rádce. Angažuje se v mentoringu, společenské odpovědnosti a v oblasti rovných podmínek pro ženy.

 

MICHAELA POVÝŠILOVÁ, Majitelka Technoaqua s.r.o.

V oboru Vodního hospodářství pracuje 20 let. V roce 2005 založila firmu TECHNOAQUA s.r.o., která je dodavatelem techniky pro měření kvality a kvantity různých typů vod. Firma dodává přístroje, které často napomáhají ochraně životního prostředí, nabízí i kompletní řešení problematiky odpadních vod, povrchových vod a dešťových vod, které jsou v současnosti velmi aktuální téma pro celou společnost. V roce 2017 získala Michaela Povýšilová a její společnost Cenu za digitální transformaci pod patronací Microsoftu. Motem firmy je „Pro každé měření to správné řešení“

 

KATEŘINA KRATOCHVÍLOVÁ, Spolumajitelka rodinné společnosti ICOM transport a.s.

Od roku 1994 působí v dopravní společnosti ICOM transport a.s. Jako svou profesní výhodu vnímá, že jí bylo umožněno sbírat zkušenosti napříč všemi obory ve společnosti. V roce 2003 se stala předsedkyní představenstva a aktivně se podílí na vedení a rozvoji společnosti. Koncern ICOM transport a.s. se během 20 let stal jedním z největších dopravních firem v České republice. Hlavní strategií firmy je zajištění kvalitní dopravní obslužnosti jednotlivých krajů, především pak s využitím nejmodernějšího vozového parku značky Mercedes-Benz a Setra. Výrazné úspěchy společnost zaznamenává i ve vnitrostátní a mezinárodní kamionové dopravě. Dopravní uskupení ICOM transport a.s. provozuje 800 autobusů, 300 souprav nákladních vozidel a zaměstnává 1800 zaměstnanců. Dále disponuje autorizovaným servisem Mercedes-Benz, čerpacími stanicemi, službami měření emisí a myčkami vozidel.

 

JITKA KLETT, Fashion designer

Módní návrhářka Jitka Klett ve své tvorbě vyzdvihuje ženskost, eleganci a harmonii. Módní značka JITKA KLETT PRAGUE, kterou založila před již 25 lety se dnes na světovém módním trhu představuje ve dvou liniích. První z nich je linie Couture, pro kterou je charakteristický individuální přístup a tvorba modelu pro klienty na míru. Jedná se převážně o večerní róby, svatební šaty, přepracované kostýmy a k nim na míru navrhované doplňky. Druhou linií je linie Ready to wear, kterou pravidelně představuje dvakrát ročně na domácích i světových molech a pro kterou je charakteristické logo IFE / icon for ever / Tato linie je jedinečná také autorskými potisky látek, které jsou vyráběny v limitované množství. Vlastní obchody JITKA KLETT IFE můžete nalézt v samotném srdci Prahy, na ulici Na Příkopě ve Slovanském Domě či v nákupním centru Premium Outlet Prague. Mimo České republiky také na Slovensku v Košicích, ve francouzském Nice nebo v Dubaji ve Spojených arabských emirátech. Exkluzivní salony najdete v historických budovách v Praze na Haštalské ul. a v Košicích na Mlýnské ul. Stále více žen po celém světě vyhledává design a kvalitu módní značky JITKA KLETT PRAGUE.

 

TAMARA KOTVALOVÁ, Majitelka Carollinum

Významná česká podnikatelka, majitelka rodinné společnosti Carollinum a provozovatelka butiků Rolex, Patek Philippe a Carollinum. Podniká již 27 let, její firma je lídrem v prodeji luxusního zboží v ČR. V roce 2006 získala ocenění Žena roku, v roce 2012 se zařadila mezi 50 nejvlivnějších českých žen časopisu Forbes. T. Kotvalová se dlouhodobě věnuje charitě. Narodila se do rodiny diplomata Jozefa Nálepky a vysokoškolské učitelky slovenského původu. Jejím strýcem byl partyzánský velitel Ján Nálepka, její sestřenicí je herečka Světlana Nálepková. Dětství prožila v různých evropských zemích.

Další články

OCENĚNÍ ČESKÝCH PODNIKATELEK

Ocenění Českých Podnikatelek stojí na Vaší straně. Vnímáme Vaše potřeby, hledáme řešení a poskytujeme informace a inspiraci.

Auditor

Logo - ECOVIS FACTA

Hlavní partner

Logo - Microsoft

Partneři

Logo - Auto Průhonice - autorizovaný dealer vozů Volvo
Logo - ATIRA CZ, spol. s r.o.
Logo - ASOCIACE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ A ŽIVNOSTNÍKŮ ČR
Logo - Barna Medical s.r.o.
Logo - BEWIT
Logo - ČESKÁ MINCOVNA
Logo - ČSOB
Logo - Esthé – klinika plastické chirurgie
Logo - ETERNAL by Helena
Logo - ETERNAL ESSENCE - HARMONY HEALTH & SOUL
Logo - EVOLVE
Logo - DANDELION
Logo - DOBRÁ TISKÁRNA
Logo - INCA COLLAGEN
Logo - IDC - FOOD, s.r.o.
Logo - IN-EKO TEAM s.r.o.
Logo - Kv.Řezáč, s.r.o.
Logo - OGILVY
Logo - Photodienst Brno
Logo - RUTEX CZ, s.r.o.
Logo - TALERS
Logo - VERE PRAGUE
Logo - ZÁMEK LOUČEŇ

Partneři slavnostního dne

Logo - Skanska Residential a.s.
Logo - ORLEN UNIPETROL
Logo - AGRA GROUP
Logo - SIKO KOUPELNY a.s.
Logo - SAXO, spol. s r.o.
Logo - Nadační fond Jany Zimové
Logo - TECHNOAQUA
Logo - MEDICAL PLUS, s.r.o.
Logo - BUSINESS KLUB UKRAJINA
Logo - KOLORKY
Logo - TROX Tech-Trade, s.r.o.
Logo - LUBRICANT s.r.o.
Logo - ASS TRUCK s.r.o.

Dodavatelé

Logo - Dermacol
Logo - VINAŘSTVÍ MALÁNÍK – OSIČKA s.r.o.
Logo - BELLES FLEURS
Logo - BERGL DIAMONDS
Logo - JAPONSKÁ RÝŽE
Logo - MY JAPAN
Logo - SMART WALLS

Mediální partner

Logo - AGE
Logo - Franchising.cz
Logo - TRADE NEWS
Logo - Inpublic Group
Logo - EPRAVO.CZ
Logo - DENÍK
Logo - ČR PLUS
Logo - HORIZONT POINT
Logo - MADAM BUSINESS
Logo - BRANDS & STORIES
Logo - BusinessInfo.cz