Loading...

Zdeněk Mikuláš a jeho tým odcházejí ze SAMAKu a zakládají poradenskou skupinu Talers

28.04.2023

Po 11 letech působení uzavírá Zdeněk Mikuláš svou cestu v poradenské skupině SAMAK a se svým týmem zakládá novou poradenskou skupinu Talers.

Zdeněk Mikuláš, Petra Hájková a Jiří Černý zakládají poradenskou skupinu Talers, která se zaměří na poskytování multioborového právního, daňového, účetního a ekonomického poradenství v oblasti fúzí a akvizic (M&A), mezigeneračních obměn a správy rodinných majetkoprávních záležitostí (family office services). „Nastal čas na novou výzvu. Nechceme zcela měnit koncept, nýbrž navázat s celým týmem na to, co již řadu let úspěšně děláme pro portfolio našich klientů,” komentuje změnu Zdeněk Mikuláš, zakládající partner nové poradenské skupiny Talers.

Podle svých zakladatelů má Talers charakter butikové poradenské skupiny. Jak ukazují zkušenosti, tento koncept klienti oceňují, neboť o jejich projektech je informováno celé spektrum právních, daňových a ekonomických poradců, kteří v rámci skupiny Talers multioborově spolupracují. Do nové poradenské skupiny Talers totiž přichází spolu se zakladateli také řada dalších kolegů, jež byli součástí týmu v SAMAKu.

Náš tým se skládá ze zkušených advokátů, daňových poradců a ekonomických analytiků. Máme dlouhodobou praxi s realizací prodejů, nákupů či přeměn firem, vytvářením a navrhováním holdingových struktur, výběrem vhodného způsobu předání vedení firmy na nástupce či každodenní podporou klienta při jeho podnikání, např. právní agendou a daňovým servisem. A právě díky tomu můžeme ke každému klientovi přistupovat komplexně a individuálně,” vysvětluje princip fungování skupiny Talers Zdeněk Mikuláš.

Nový tým bude působit v rámci celé České republiky, a to konkrétně v Praze, Olomouci a ve Zlíně. Podle Zdeňka Mikuláše však lokalita poboček dnes již nehraje velkou roli: „Máme klienty nejen z celé republiky, ale i ze zahraničí. V rámci týmu již dlouhodobě spolupracujeme na dálku, a tak nemáme potřebu nastavovat nové procesy. Jsme tedy schopni poskytovat svým klientům prvotřídní služby od prvního dne fungování Talers.

 

Více o zakladatelích a řídících partnerech Talers:

Zdeněk Mikuláš
Zdeněk Mikuláš je právník (a ekonom) s více než 20 lety praxe. Absolvoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy a Vysokou školu ekonomickou v Praze. Během své kariéry strávil 10 let v poradenských firmách v Německu a USA a dalších 10 let spoluvlastnil poradenskou skupinu SAMAK, kde se specializoval na fúze a akvizice (mergers & acquisitions) a mezigenerační předávání majetku. Má mnoholeté zkušenosti s vyjednáváním s domácími i zahraničními subjekty a účastnil se stovek prodejů a nákupů velkých, středních i malých firem.

Petra Hájková 
Petra Hájková je absolventkou Právnické fakulty Univerzity Karlovy. Ve své advokátní praxi se zaměřuje především na korporátní právo, a to jak v oblasti obecného korporačního poradenství, tak i M&A, přeměn obchodních společností a právního auditu (due diligence). Petra se věnuje také nastavení holdingových vztahů a právním aspektům správy osobního majetku včetně mezigeneračních obměn. V dané problematice přesahuje specializace Petry i do občanského práva, zejména práva rodinného a dědického. Zkušenosti má Petra ale například i s právem nemovitostí nebo zdravotnickým právem. 

Jiří Černý 
Jiří Černý je advokátem a jedním ze zakládajících členů a řídících partnerů poradenské skupiny Talers. V posledních deseti letech se zaměřoval zejména na M&A (přeměny a akvizice společností), nastavení fungování holdingových vztahů a mezigenerační obměnu. Mezi jeho klienty patří podnikatelé v oblasti e-commerce, developerské či strojírenské společnosti a jejich koneční vlastníci. Těm pomáhá s právním nastavením korporátních struktur a provozu.

Další články

OCENĚNÍ ČESKÝCH PODNIKATELEK

Ocenění Českých Podnikatelek stojí na Vaší straně. Vnímáme Vaše potřeby, hledáme řešení a poskytujeme informace a inspiraci.

Auditor

Logo - ECOVIS FACTA

Hlavní partner

Logo - Microsoft

Partneři

Logo - Auto Průhonice - autorizovaný dealer vozů Volvo
Logo - ATIRA CZ, spol. s r.o.
Logo - ASOCIACE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ A ŽIVNOSTNÍKŮ ČR
Logo - Barna Medical s.r.o.
Logo - BEWIT
Logo - ČESKÁ MINCOVNA
Logo - ČSOB
Logo - Esthé – klinika plastické chirurgie
Logo - ETERNAL by Helena
Logo - ETERNAL ESSENCE - HARMONY HEALTH & SOUL
Logo - EVOLVE
Logo - DANDELION
Logo - DOBRÁ TISKÁRNA
Logo - INCA COLLAGEN
Logo - IDC - FOOD, s.r.o.
Logo - IN-EKO TEAM s.r.o.
Logo - Kv.Řezáč, s.r.o.
Logo - OGILVY
Logo - Photodienst Brno
Logo - RUTEX CZ, s.r.o.
Logo - TALERS
Logo - VERE PRAGUE
Logo - ZÁMEK LOUČEŇ

Partneři slavnostního dne

Logo - Skanska Residential a.s.
Logo - ORLEN UNIPETROL
Logo - AGRA GROUP
Logo - SIKO KOUPELNY a.s.
Logo - SAXO, spol. s r.o.
Logo - Nadační fond Jany Zimové
Logo - TECHNOAQUA
Logo - MEDICAL PLUS, s.r.o.
Logo - BUSINESS KLUB UKRAJINA
Logo - KOLORKY
Logo - TROX Tech-Trade, s.r.o.
Logo - LUBRICANT s.r.o.
Logo - ASS TRUCK s.r.o.

Dodavatelé

Logo - Dermacol
Logo - VINAŘSTVÍ MALÁNÍK – OSIČKA s.r.o.
Logo - BELLES FLEURS
Logo - BERGL DIAMONDS
Logo - JAPONSKÁ RÝŽE
Logo - MY JAPAN
Logo - SMART WALLS

Mediální partner

Logo - AGE
Logo - Franchising.cz
Logo - TRADE NEWS
Logo - Inpublic Group
Logo - EPRAVO.CZ
Logo - DENÍK
Logo - ČR PLUS
Logo - HORIZONT POINT
Logo - MADAM BUSINESS
Logo - BRANDS & STORIES
Logo - BusinessInfo.cz