Loading...

Startuje 13. ročník Ocenění Českých Podnikatelek

17.06.2020

13. ROČNÍK OCENĚNÍ ČESKÝCH PODNIKATELEK UKÁŽE JEJICH SÍLU A ODHODLANOST

Praha, 16. června 2020 – Ani současná situace, kterou Česká republika a její ekonomika právě prochází, nezastavuje úspěšné české podnikatelky v jejich práci. Projekt OCENĚNÍ ČESKÝCH PODNIKATELEK jejich jména prozradí v listopadu již potřinácté. Ty nejúspěšnější vzejdou z 32 598 kandidátek, které vyhověly kritériím soutěže a z nichž odborný garant, společnost CRIF – Czech Credit Bureau nominoval 1411 semifinalistek. Patronkou 13. ročníku OCENĚNÍ ČESKÝCH PODNIKATELEK je Kateřina Šrámková, majitelka a jednatelka zámeckého resortu Zámek Loučeň. Záštitu letošnímu ročníku udělilo Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky.

Podpora, zviditelnění, a hlavně ocenění tvrdé práce a dosaženého úspěchu. To je již 13 let projekt OCENĚNÍ ČESKÝCH PODNIKATELEK, který je součástí Podnikatelské platformy Helas, jež vzniká od roku 1997 a jejím cílem je sdružování a propojování ryze českých podnikatelů. Podnikatelky si i v rámci aktuálního ročníku tradičně převezmou ceny podle velikosti jejich firem. Rozdána budou také čtyři zvláštní ocenění.

„Celá soutěž i nominace se letos dostaly kvůli pandemii Covid-19 do zcela nového kontextu. Firmy možná nemají takovou chuť „bojovat“ o vítězství v době, kdy hledají nové cesty, nové příležitosti a sledují nastalé změny. Stačilo totiž jen pár týdnů, aby bylo mnohaleté úsilí vážně narušeno. Velmi silně vnímám, že právě v této době je obzvlášť důležité, aby podnikatelé a podnikatelky mohli využít bezpečný prostor, ve kterém si mohou navzájem pomoci, podpořit se a také sdílet své zkušenosti. Místo, kde mohou bez obav diskutovat. Také proto jsme se, i přes omezení, která nám vládní opatření přinesla, nezastavili a dál jsme intenzivně pracovali na rozvoji a fungování všech našich projektů. Jen jsme se více než kdy dříve přesunuli do online prostředí. Díky online talk show a webinářům jsme tak myšlenku „BUDUJEME HRDÉ ČESKO šířili i v době, kdy celá naše zem čelila novým výzvám,“ říká zakladatelka OCP a Podnikatelské platformy Helas Helena Kohoutová.  “Připojením se k projektu OCENĚNÍ ČESKÝCH PODNIKATELEK, se firmy přidají i kplatformě tuzemských firem, které jsou důvěryhodnými klienty i dodavateli. Členy Podnikatelské platformy Helas, kterou Agentura Helas vytváří již od roku 1997, jsou čeští podnikatelé, podnikatelky, manažeři a majitelé firem. Jsou to osobnosti – zajímavé, nezávislé, inovativní, spolehlivé a především: nevzdávají se. Spolu tak máme vzácnou možnost vytvořit si vlastní společné mikroklima, kde se dobré české firmy vzájemně podrží. Propojí se, najdou nové zdroje, nové kontakty, nové příležitosti, inspiraci a úlevu vpocitu, že nejsou samy,“ dodává.

„Pro mě je OCP úžasným projektem, a to hned ze dvou důvodů. Pro všechny finalistky je to veřejné uznání toho, že jsou dobré ve svém oboru, že léta tvrdé práce, která mají za sebou, někdo skutečně vidí a ocenění. V korporátu či veřejné instituci může být člověk oceněn, protože si toho všimne jeho nadřízený a pochválí ho. My podnikatelé žádné nadřízené nemáme, a platforma Helas a OCP je jedním z mála míst, která tu pochvalu mohou vyslovit. Druhým důvodem je to, že nejde jen o okamžik vyhlášení vítězek a rozdání cen, ale že se již druhým ročníkem povedlo vytvořit úžasnou komunitu finalistek, které si mezi sebou říkají holky a setkávají se při nejrůznějších příležitostech,“ vysvětluje patronka letošního ročníku Kateřina Šrámková, ředitelka zámeckého resortu Zámek Loučeň.

V letošním roce splnilo kritéria účasti v projektu více jak 32 tisíc podnikatelek. „Z našich analýz vyplývá, že 68 % finalistek OCP 2020 působí na trhu 10 let a méně, přičemž téměř dvě třetiny z nich jsou ve věku 41 až 60 let. Mezi finalistkami stejně jako minulý rok tedy převládají ty, které dokážou využít svých zkušeností v oboru a zároveň se přizpůsobit aktuálním trendům a situacím. Ve srovnání s minulým rokem je v letošním ročníku mírně více finalistek do 30 let, což je jistě pozitivní trend. Z regionálního hlediska stále platí, že nejvíce finalistek podniká v Praze, konkrétně 35 %, nicméně ve srovnání s minulým ročníkem se jejich podíl snížil o 3 procentní body. Více než 10 % finalistek je potom ještě z Jihomoravského a Moravskoslezského kraje a 9 % finalistek podniká ve Středočeském kraji. Je zajímavé, že nejvyšší podíly finalistek jsou dlouhodobě z těchto krajů a ostatní finalistky potom působí rovnoměrně v dalších 7 krajích,“ sdělil Pavel Finger, místopředseda představenstva CRIF – Czech Credit Bureau, a.s.

Auditorem letošního ročníku OCENĚNÍ ČESKÝCH PODNIKATELEK je společnost Esop. „Domnívám se, že situace, která v souvislosti s bojem proti pandemii nastala, pro nás byla mezníkem pro řešení stylu práce, pomohla nám získat nové zkušenosti v možnostech naší práce „na dálku“ včetně komunikace s obchodními partnery, řízení zaměstnanců a procesů.  Jako žena vedoucí ryze dámský kolektiv v oblasti účetnictví, daní a auditu si dovolím říci, že jsme si s kolegyněmi všechny rozšířily obzory, jak může žena moderně z rodinného zázemí zvládat své pracovní povinnosti. U řady z nás se home-office výborně osvědčil a vyzkoušely jsme si, že touto formou je možné kvalitně zajistit výkon práce, absolvovat porady, školení a v podstatě si tím zefektivnit některé pracovní pozice a ušetřit náklady a čas na cestovné,“ říká Daniela Burianová, auditor a daňový poradce společnosti ESOP účetní a daňová kancelář.

Záštitu letošnímu ročníku udělilo Ministerstvo průmyslu a obchodu. „Letos na jaře jsme se kvůli pandemii koronaviru všichni dostali do situace, která tu nikdy předtím nebyla. Pro podnikatelky to bylo obzvlášť obtížné, musely ze dne na den zavřít provozovny, a protože se zavřely i školy, přibyla k tomu celodenní domácí péče o děti. Snažili jsme v tom všem lidem maximálně pomoci, připravili jsme programy za desítky miliard, které lze zpravidla využívat i teď,“ říká vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček a dodává: „Je to nelehká doba pro každého z nás. O to víc si vážím všech žen, které v ní obstály a znovu tak potvrdily, že se umí poprat se vším, co život přináší. A velmi si cením všech podnikatelek, které v byznysu pokračují dál. Patří jim za to uznání, podpora a velké dík.“

Generální partner projektu, ČSOB udělí i letos cenu v kategorii Výjimečná podnikatelka. „Každá krize, a zvlášť ta nečekaná, může být pro mnoho podnikatelů a podnikatelek příležitostí. Řada firem se dostala pod velký tlak, mnohé z nich musely zásadním způsobem změnit svůj byznys. Právě schopnost umět včas zareagovat, dokázat se s tím rychle vypořádat a přizpůsobit se ukazuje, kdo je opravdu výjimečný. Přesně taková by měla být vítězka kategorie ČSOB Výjimečná podnikatelka,“ dodává Petr Manda, výkonný ředitel Firemního bankovnictví ČSOB.

Jedním z hlavních partnerů soutěže je společnost Vodafone. „Stávající situace nahrává on-line režimu a napomáhá i jakési revizi technologií ve firmách a domácnostech. Některé ženy si od technologií stále udržují odstup, ale ženy podnikatelky, se kterými jsem měla možnost se potkat, se v online a digitálním světě velmi dobře orientují. Na technologie se dívají svým ženským praktickým pohledem. Zajímá je, zda jim ušetří čas nebo usnadní práci. My ve Vodafonu ženy podporujeme a fandíme českým podnikatelkám, pro které je často jejich živnost nejlepší alternativou, jak skloubit práci a rodinný život. Jsme připraveni je pomocí našich digitálních nástrojů posouvat dál,“ říká obchodní manažerka Vodafonu pro internet věcí Pavlína Zemanová.

O tom, která z dam letos získá Cenu za digitální transformaci letos rozhodnou představitelé společností Microsoft a DAQUAS. „Alfou i omegou úspěšného byznysu jsou komunikace, spolehlivost a bezpečnost. To platí jak ve vztahu ke klientům, tak uvnitř každé firmy či jejího „širšího týmu“ spolupracujících dodavatelů. Důležitost fungující komunikace jsme si palčivě uvědomili, jakmile se nám do cesty postavily nečekané bariéry, spolehlivost je kategorie, na niž dbá každá dobrá podnikatelka zcela přirozeně. Bezpečnost IT prostředí je však oblastí, na kterou se často pomyslí, až když už je pozdě. Tady je ovšem správnou strategií jedině prevence! Už proto, že vyjde mnohem levněji než náprava následků zanedbání,“ říká Jakub Mádle, Partner Business & Development Lead, Microsoft. „Vítězku Ceny budeme hledat určitě mezi těmi dámami, které nepovažují IT nástroje za nutné zlo, ale těmi s rozletem a fantazií, které v nich nacházejí způsoby, jak si život udělat hezčím. Ať už tím, že se zbaví otravné rutiny, nebo tím, že najdou nové cesty k zákazníkům s využitím moderních IT služeb. Ty, které se nebojí experimentovat a zároveň dodržují základní pravidla etická, bezpečnostní, právní. Oceníme nápad, oceníme i přístup ke spolupráci s IT profesionály, neboť víme, že to spolu nemají někdy lehké,“ prozrazuje Darina Vodrážková, Strategy Lead společnosti DAQUAS, s.r.o.

Cena za inovativní řešení bude předána pod patronací Generali Česká Pojišťovna, která je také hlavním partnerem projektu. „V oblasti financí, a tedy i v pojišťovnictví, se prosazují hlavně technologie, které mají pro klienty jasné benefity a přidanou hodnotu. Například umožní pohodlnější sjednání pojištění či komunikaci s pojišťovnou, zrychlí vyřízení pojistných událostí apod. Uspěje ten, kdo toho v této oblasti nabídne víc. A já jsem ráda, že v Generali České pojišťovně se můžeme pochlubit tím, že v digitalizaci a využívání moderních technologií jsme už nyní velmi daleko a umíme toho opravdu hodně.  Šárka Dolanská, Krajská ředitelka Praha II, Generali Česká pojišťovna.

Podnikatelky se mohou do letošního ročníku hlásit do 28. září 2020. Vyhlášení vítězek proběhne v rámci Dne českých podnikatelek 26. listopadu 2020 v sídle společnosti Microsoft Praze. „Ráda bych na tomto místě vyzvala všechny podnikatelky, které vyhověly kritériích soutěže, aby využili šance a do projektu OCENĚNÍ ČESKÝCH PODNIKATELEK se přihlásily. Jistě, momentálně možná řešíte jiné záležitosti a na nějaké „soutěžení“ nemáte ani pomyšlení, ale vězte, že zapojení se do projektu vám přinese šanci, jak posunout svůj byznys vpřed, dáte vědět veřejnosti, že tu jste a že se vám daří, že jste firma, se kterou je dobré obchodovat,“ doplňuje Helena Kohoutová.

KRITÉRIA: Do OCENĚNÍ ČESKÝCH PODNIKATELEK – OCP se mohou podnikatelky přihlásit na doporučení odborného garanta CRIF – Czech Credit Bureau, který jejich firmu doporučil na základě analýzy, která mimo jiné zohledňuje i dostupnost účetních závěrek za roky 2016–2018, minimální roční obrat firem od 10 milionů Kč (tržby roku 2019) a hodnocení iRating ve stupních 1–11. Splňovat musí pravidlo 100% vlastnictví a českého občanství. Doba podnikání musí být minimálně 4 roky.

Soutěžní kategorie:
ČESKÁ PODNIKATELKA, KTERÁ PODNIK VLASTNÍ A ŘÍDÍ
Udělují se ceny za první až třetí místo v podkategoriích Malá společnost (roční obrat 10–30 milionů Kč), Střední společnost (roční obrat 30–80 milionů Kč) a Velká společnost (roční obrat 80 milionů Kč a více).

CENA ČSOB – VÝJIMEČNÁ PODNIKATELKA
Zde se hodnotí výjimečná podnikatelka bez ohledu na počet zaměstnanců, dále vliv na obohacení trhu nebo společnosti, zohlednění sociálních a dalších aspektů její činnosti. Uděluje se jedna cena. Patronem této ceny je generální partner.         

CENA ZA VÝJIMEČNÝ RŮST FIRMY
Zde se hodnotí řízený výjimečný růst činnosti firmy za poslední tři sledované roky bez ohledu na kategorii, ve které se firma nachází. Uděluje se jedna cena.

CENA ZA INOVATIVNÍ ŘEŠENÍ – pod patronací Generali České pojišťovny
Zde se hodnotí inovativní přístup firmy za poslední tři sledované roky bez ohledu na kategorii, ve které se firma nachází. Uděluje se jedna cena

CENA ZA DIGITÁLNÍ TRANSFORMACI – pod patronací Microsoft a DAQUAS
V rámci této kategorie hledáme příklady toho, jak české firmy pomocí moderních technologií zlepšily své podnikání v různých oblastech. Například, jak díky moderním technologiím lépe a efektivněji oslovují své zákazníky nebo dávají svým zaměstnancům prostor pro hledání vlastních cest k dosažení cílů a umožňují jim lépe slaďovat pracovní a osobní život, nebo že zlepšují své procesu a provoz (od výroby přes logistiku a administrativu až po marketing), či díky moderním technologiím inovují stávající nebo vytváří zcela nové produkty a služby.

Projekt Ocenění Českých Podnikatelek – OCP podporuje české podnikatelky, oceňuje jejich projekty, inovace, ekonomický růst, osobní přístup, společenský dopad a kultivaci podnikatelského prostředí. Již od roku 2008 poukazuje na společenskou odpovědnost drženou v rukou českých žen a pomáhá budovat hrdé Česko. Podnikatelkám přináší nové zkušenosti a inspiraci a nabízí příležitost získat nový nadhled, a ještě větší uspokojení z podnikání.

 

Další partneři 13. ročníku Ocenění Českých Podnikatelek – OCP jsou:

Advanced Medical Solutions s.r.o.
Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR
Auto Průhonice a.s.
Česká mincovna, a.s.
Esthé-Klinika estetické medicíny, a.s.
FertiCare SE
Fresh Catering
Inca Collagen s.r.o.
KLIMSZ s.r.o.
KSENA s.r.o.
Lifefood Czech Republic s.r.o.
Vinařství Maláník - Osička s.r.o.
MEDIAREX COMMUNICATIONS, s.r.o.
Neuraxpharm Bohemia s.r.o.
Ogilvy, s.r.o.
Palatinum s.r.o.
PHOTODIENST BRNO, spol. s r.o.
PRESENTIGO s.r.o.
RUTEX CZ, s.r.o.
Hotel Studánka****
Zámek Loučeň a.s.

Více informací o projektu naleznete na www.oceneniceskychpodnikatelek.cz.

Pro další informace v České republice můžete kontaktovat:
Agentura Helas, s.r.o.
Tel: 220 570 708               
Email: helas@helas.org

O zakladateli: Profil podnikatelské platformy Helas

O zakladateli: AGENTURA HELAS
Agentura Helas byla založena v roce 1997 s cílem sdružovat české podnikatelky a podnikatele, vytvářet obchodní příležitosti a rozvíjet vztahy mezi podnikateli a ekonomickými odborníky. Na této myšlence byla založena Podnikatelské platforma Helas.  K jejímu naplňování jí slouží projekty: Helas New Encounters Club, Cosmopolitan Executive Helas Ladies Club, Ocenění Českých Podnikatelek, Ocenění Českých Lídrů a nově Ocenění Českých Exportérů. Cílem všech projektů, které spojuje myšlenka a vize „Budujeme hrdé Česko“, je kultivování českého podnikatelského prostředí, podpora a ocenění českých firem s důrazem na etický byznys.

PODNIKATELSKÁ PLATFORMA HELAS
PPH sdružuje české podnikatele, podnikatelky, manažery a majitele firem. Osobnosti, které jsou zajímavé, nezávislé, inovativní, spolehlivé a především, které se jen tak nevzdávají. Firmy, které jsou členy, jsou prověřené odborným garantem a jsou důvěryhodnými klienty i dodavateli.  V platformě je každoročně osloveno cca jedenáct tisíc českých firem. Díky tomu vznikla vzácná možnost vytvořit si vlastní – společné mikroklima, kde se dobré české firmy mohou vzájemně podržet. Spolupracovat spolu, vědět, kdo je kdo, na koho je možné se spolehnout, hledat nové zdroje, nepřestat věřit. Chránit svou svobodu a postupovat kupředu, díky důvěryhodným doporučením a vztahům a zapojeným odborníkům a profesionálům.  Podnikatelská platforma vytváří síť spolehlivých kontaktů a přátelských vztahů.
www.oceneniceskychpodnikatelek.cz I www.hnec.cz I www.oceneniceskychlidru.cz I  www.oceneniceskychexporteru.cz  www.helas-ladies-club.cz

O generálním partnerovi: ČSOB

Skupina ČSOB je vedoucím hráčem na trhu finančních služeb v České republice, je součástí mezinárodní bankopojišťovací skupiny KBC Group, která aktivně působí především v Belgii a v regionu střední a východní Evropy. Na českém trhu působí skupina ČSOB zejména pod obchodními značkami ČSOB a Poštovní spořitelna. Své služby skupina ČSOB poskytuje všem klientským segmentům, tj. fyzickým osobám, malým a středním podnikům, korporátní a institucionálním klientům. ČSOB svým zákazníkům nabízí širokou škálu bankovních produktů a služeb, včetně produktů a služeb ostatních společností skupiny ČSOB, zejména: Hypoteční banky, ČSOB Pojišťovny, ČMSS, ČSOB Penzijní společnosti, ČSOB Leasingu, ČSOB Factoringu, Patria Finance a Ušetřeno.cz. Do produktového portfolia skupiny ČSOB kromě standardních bankovních služeb patří například financování potřeb spojených s  bydlením (hypotéky a  půjčky ze stavebního spoření), pojistné produkty, penzijní fondy, produkty kolektivního financování a správa aktiv, specializované služby (leasing a factoring), služby spojené s obchodováním s akciemi na finančních trzích. Skupina ČSOB pečlivě naslouchá potřebám svých klientů a nabízí jim nikoliv jen produkty, ale i nejvhodnější řešení. V rámci konceptu bankopojištění nabízí produkty ČSOB Pojišťovny.

Odborný garant - CRIF – Czech Credit Bureau

Společnost CRIF – Czech Credit Bureau, a. s je součástí celosvětové skupiny CRIF, která byla založena v roce 1988 a od té doby prošla velmi dynamickým rozvojem. Dnes již působí na 4 kontinentech ve 30 zemích světa, kdy přes 4 400 zaměstnanců vytváří služby pro více než 55 000 společností a 310 000 spotřebitelů. CRIF poskytuje v České republice a Slovenské republice svým klientům aplikaci Cribis, která obsahuje informace o více než 10 milionech podnikatelských subjektů a fyzických osobách z ČR a SR čerpající z více než 85 informačních zdrojů.  Volitelným modulem aplikace Cribis je mezinárodní služba SkyMinder umožňující prověřování více než 200 milionů společností z 230 zemí a území světa. Firma nabízí rovněž komplexní řešení pro oblast řízení úvěrových rizik a pod značkou iRating pokročilé nástroje pro hodnocení ekonomického stavu společností a municipalit. Společnost CRIF je také organizátorem Bankovního registru klientských informací, jehož prostřednictvím si banky vyměňují informace o bonitě a důvěryhodnosti svých klientů a Nebankovního registru klientských informací, který shromažďuje od věřitelských subjektů údaje o klientech a zajišťuje jejich zpracování. Společnost rovněž provozuje registr finančních poradců ELIXIR, který je přehlednou databází profesních údajů finančních poradců, makléřů, agentů a dalších zprostředkovatelů finančně-poradenských služeb na českém trhu. Registr platebních informací REPI byl společností CRIF založen za účelem sdílení platebních informací mezi jednotlivými členy, kteří poskytují svým klientům služby založené na splátkách - půjčkách, nákupech na splátky nebo nákupech na fakturu.

O auditorovi: Esop účetní a daňová kancelář

Společnost ESOP účetní a daňová kancelář s.r.o. je ve svém oboru středně velkou účetní a daňovou kanceláří, která se zabývá vedením účetnictví, daňovým poradenstvím, auditem a lektorskou činností pro podnikatelské subjekty, neziskové organizace, příspěvkové organizace, města a obce. S řadou klientů v současné době mimo jiné řeší EET, generační výměny v rodinných firmách a další možné dispozice s firmami. Společnost má oprávnění Komory daňových poradců ČR a Komory auditorů ČR. Své služby se snaží poskytovat maximálně diskrétně, vstřícně a se zárukou. Společnost řídí Ing. Daniela Burianová, LL.M. která vystudovala Vysokou školu ekonomickou v Praze, absolvovala profesní studium Master of Laws  LL.M. korporátní právo a správa podniku se zaměřením na obchodní právo s důrazem na správu a řízení společností. Je auditorkou, daňovou poradkyní, a lektorkou seminářů v oblasti účetnictví a daní. V Komoře daňových poradců je členem sekce pro neziskové organizace a věnuje se metodické pomoci klientům z podnikatelské oblasti a neziskových organizací a v současné době studuje Master of Business Administration - MBA. Společnost má 20 zaměstnankyň pracujících v odděleních auditu, finančního a mzdového účetnictví a daňového poradenství. V rámci svého proklientského přístupu vyznává motto „Počítáme s Vámi a pro Vás“.

O hlavním partnerovi: Vodafone Czech Republic

Vodafone Czech Republic je od roku 2005 součástí jedné z největších telekomunikačních skupin na světě Vodafone Group. V České republice poskytuje služby více než 3,9 milionu zákazníků. Od roku 2007 přináší komplexní telekomunikační služby pro firemní zákazníky prostřednictvím řešení Vodafone OneNet a nyní provozuje přes 1,5 milionu firemních SIM karet. Po integraci UPC Česká republika v červenci 2019 se Vodafone rozrostl o 1,5 milionu domácností připojených k síti nové generace, která poskytuje více než půl milionu zákazníků služby vysokorychlostního pevného internetu, půl milionu zákazníků kabelovou televizi a dvě stě tisícům uživatelů pevné telefonní služby. Vodafone už několikrát dostal ocenění Best in Test za kvalitu hlasových služeb a datových přenosů na základě testů provedených společností P3 communications. Aktuálně pokrývá jeho mobilní síť LTE 99 % populace ČR. Zároveň Vodafone nabízí pevné připojení k internetu, a to 99 % českých domácností. Kromě toho na podzim 2017 pokryl Českou republiku speciální sítí úzkopásmového internetu věcí NB-IoT a v prosinci téhož roku spustil komerční provoz. Vodafone se řídí dlouhodobou strategií udržitelného podnikání, hlásí se ke globálním Cílům udržitelného rozvoje (SDGs) a prostřednictvím technologií mění budoucnost k lepšímu. Vodafone chce dál přispívat k digitální společnosti, která bude pestrá a otevřená všem bez rozdílu věku nebo pohlaví, a zavázal se do roku 2025 zlepšit život miliardě lidí. Zaměstnanci firmy věnují ročně dobrovolnickým aktivitám více než 7500 hodin prostřednictvím Nadace Vodafone. Ta se za 14 let od svého založení dostala mezi nejdůležitější podporovatele a investory do technologických sociálních inovací, které zlepšují život společnosti a znevýhodněných skupin. Vodafone přispívá i k ochraně životního prostředí – do pěti let chce snížit environmentální dopad svého podnikání na polovinu.  Více informací na www.vodafone.cz.

O hlavním partnerovi: Generali Česká pojišťovna,
Generali Česká pojišťovna představuje moderní finanční institucí se silnou znalostí českého trhu a mezinárodním zázemím. Její kořeny sahají hluboko do 19. století. V současné době je největší tuzemskou pojišťovnou s tržním podílem 28,7 %. Kromě individuálního pojištění nabízí pojistná řešení pro malé, střední a velké firmy v oblasti podnikatelských, průmyslových, technických a zemědělských rizik. Velikost pojišťovny a její stabilita zaručují, že bude za všech okolností schopná dostát svým závazkům. Stejně jako přinášet zásadní technologické inovace i rychlé a profesionální služby.

Podpora jednotlivců a firem je nedílnou součástí aktivit Generali České pojišťovny. Dlouhodobě přispívá nejen na četné charitativní projekty, ale podporuje i své zaměstnance, aby byli sami v této oblasti aktivní. Stovky zaměstnanců pojišťovny se tak pravidelně zapojují do dobrovolnických aktivit a společně odpracovali pro dobrou věc již desítky tisíc hodin. Ocenění Českých podnikatele pojišťovna podporuje prostřednictvím své dceřiné společnosti ČP Distribuce, a.s.

O hlavním partnerovi: Microsoft v České republice
Společnost Microsoft byla založena v roce 1975 a je světovým lídrem v poskytování softwaru, služeb, zařízení a řešení, které pomáhají lidem a firmám po celém světě plně realizovat jejich potenciál. Odpovědnost vůči zemi, v níž působíme, vždy byla součástí naší strategie. Podporujeme oblasti, které jsou klíčové pro konkurenceschopnost ČR a v nichž může mít naše zapojení významný dopad. V ČR se zaměřujeme na rozvoj dovedností v oblasti informačních technologií a související modernizaci školství a výuky, podporu inovací a podnikání (start-upů), posilování konkurenceschopnosti malých a středních podniků pomocí technologií, a využívání IT pro zapojení znevýhodněných lidí do práce a zefektivnění práce neziskových organizací. Rozvoj podnikání podporuje i obchodní model Microsoftu - spolupracujeme s více než 3000 partnerskými firmami, většinou malými a středními podniky, které pro své zákazníky vyvíjejí řešení postavená na našich technologiích. Dohromady zaměstnávají na 40 000 lidí, což je významný příspěvek k podpoře zaměstnanosti a rozvoji inovací v ČR.  V Česku působíme od roku 1992 a máme zhruba 450 zaměstnanců (Microsoft a Skype).

O hlavním partnerovi: DAQUAS
Posláním společnosti DAQUAS je pomáhat, aby IT lidem pomáhalo. Věnuje se mu od založení v roce 1991 a ovlivňuje oborové kolegy nejen v České republice, ale i na dalších světadílech. Činnost společnosti DAQUAS spočívá v zajištění těch částí IT, kterým se obvykle nedostává přiměřené pozornosti, ale přesto mohou mít zásadní dopad na výsledky. Věnujeme se otázkám licencí a jejich optimálního pořízení, otázkám komunikace mezi světem IT a ostatními světy, na nichž žijí lidé, kteří IT potřebují. Jsme partnerem profesionálním „ajťákům“ a propojujeme správné lidi či firmy dohromady tak, aby výsledný efekt byla stabilní, úspěšná spolupráce, díky níž IT správně podporuje hlavní zaměření firem.

Další články

OCENĚNÍ ČESKÝCH PODNIKATELEK

Ocenění Českých Podnikatelek stojí na Vaší straně. Vnímáme Vaše potřeby, hledáme řešení a poskytujeme informace a inspiraci.

Auditor

Logo - ECOVIS FACTA

Hlavní partner

Logo - DATACLUE S.R.O.
Logo - Microsoft

Partneři

Logo - Auto Průhonice - autorizovaný dealer vozů Volvo
Logo - ATIRA CZ, spol. s r.o.
Logo - ASOCIACE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ A ŽIVNOSTNÍKŮ ČR
Logo - Barna Medical s.r.o.
Logo - BEWIT
Logo - ČESKÁ MINCOVNA
Logo - ČSOB
Logo - Esthé – klinika plastické chirurgie
Logo - ETERNAL by Helena
Logo - ETERNAL ESSENCE - HARMONY HEALTH & SOUL
Logo - EVOLVE
Logo - DANDELION
Logo - DOBRÁ TISKÁRNA
Logo - INCA COLLAGEN
Logo - IDC - FOOD, s.r.o.
Logo - IN-EKO TEAM s.r.o.
Logo - Kv.Řezáč, s.r.o.
Logo - OGILVY
Logo - Photodienst Brno
Logo - RUTEX CZ, s.r.o.
Logo - TALERS
Logo - VERE PRAGUE
Logo - ZÁMEK LOUČEŇ

Partneři slavnostního dne

Logo - Skanska Residential a.s.
Logo - ORLEN UNIPETROL
Logo - AGRA GROUP
Logo - SIKO KOUPELNY a.s.
Logo - SAXO, spol. s r.o.
Logo - Nadační fond Jany Zimové
Logo - TECHNOAQUA
Logo - MEDICAL PLUS, s.r.o.
Logo - BUSINESS KLUB UKRAJINA
Logo - KOLORKY
Logo - TROX Tech-Trade, s.r.o.
Logo - LUBRICANT s.r.o.
Logo - ASS TRUCK s.r.o.

Dodavatelé

Logo - Dermacol
Logo - VINAŘSTVÍ MALÁNÍK – OSIČKA s.r.o.
Logo - BELLES FLEURS
Logo - BERGL DIAMONDS
Logo - JAPONSKÁ RÝŽE
Logo - MY JAPAN
Logo - SMART WALLS

Mediální partner

Logo - AGE
Logo - Franchising.cz
Logo - TRADE NEWS
Logo - Inpublic Group
Logo - EPRAVO.CZ
Logo - DENÍK
Logo - ČR PLUS
Logo - HORIZONT POINT
Logo - MADAM BUSINESS
Logo - BRANDS & STORIES
Logo - BusinessInfo.cz